ΣΘΕΒ:  ΆΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη καθώς και στον κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Πρώτων Υλών, απέστειλε ο  ΣΘΕΒ ζητώντας την άμεση προκήρυξη του πολυαναμενόμενου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους ενδιαφερόμενους προς ένταξη σε αυτό, προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους αλλά και την αξία του, εξοικονομώντας ταυτόχρονα οικονομικούς πόρους  και ενέργεια.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι συνεχείς αναβολές έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες σε εταιρείες όλων των κλάδων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, οι οποίες λαμβάνουν ουσιαστικά μέσω του προγράμματος τονωτικές ενέσεις ρευστότητας για τη λειτουργία τους, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά και όχι μόνο, περίοδο.

Ο ΣΘΕΒ ζητά από το Αρμόδιο Υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους τις άμεσες ενέργειές τους καθώς και την άμεση έναρξη της προκήρυξης του προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ