ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΞΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μ. Λιόντο πραγματοποίησε στις 17 Μαΐου, η γραμματεία του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αποτελούμενη από τους Θ. Καραγιώργο, Στ. Γούση και Χ. Παπαδημητρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στις εκκρεμότητες και τα τρέχοντα ζητήματα του ασφαλιστικού φορέα των αγροτών. Εκ μέρους του Αγροτικού Τμήματος ζητήθηκε να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό στην περιοχή της Αγιάς, αλλά και ενημέρωση για τις εκκρεμότητες πληρωμών για τις αποζημιώσεις που αφορούν τις  ζημιές του 2016 (χαλαζόπτωση, παγετός), στην περιοχή του Τυρνάβου.

Η διοίκηση από την μεριά της, ενημέρωσε το Αγροτικό Τμήμα για την έγκαιρη δραστηριοποίηση του οργανισμού καθώς οι αγρότες της περιοχής της Αγιάς  καλέστηκαν από τον  ΕΛΓΑ να δηλώσουν τις ζημιές αμέσως. Σε ό,τι αφορά την παράταση του χρόνου, για τους παραγωγούς που δεν πρόλαβαν την προθεσμία, ο κ.Λιόντος ανέφερε ότι υπάρχει θετική εισήγηση του τοπικού παραρτήματος  και επίκειται από μέρα σε μέρα, σε άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ, η τελική απόφαση.

Στην συνέχεια, σχετικά με τις εκκρεμότητες πληρωμών του 2016, ο κ.Λιόντος δήλωσε ότι εκ μέρους του ΕΛΓΑ Λάρισας, τηρείται η διαδικασία αξιολογήσεων όλων αυτών των ζημιών και διαφαίνεται ότι η υλοποίηση όλων των πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές. Όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από τον φετινό παγετό (ελιές, ρόδια κ.ά) αναμένονται οι αναγγελίες ζημιών το προσεχές διάστημα με απόφαση του Δ.Σ.

Τέλος, τονίστηκε για ακόμα μια φορά, η ανάγκη να παραμείνει ο ΕΛΓΑ  ο κύριος ασφαλιστικός φορέας και να συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο αρωγού και συμπαραστάτη στο πλευρό των αγροτών. Το Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θεωρεί απαραίτητη την συμβολή και των διοικητικών παραγόντων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, με αίσθημα ευθύνης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ