MONSTERS: ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ DNA ΤΗΣ ΑΕΛ

Σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 53 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΛ προχώρησε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων “Monsters”, όπου με τον τίτλο “ΕΓΩ ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ” και περιγράφοντας μεταξύ άλλων «κάποιον που παίζει με το dna της ομάδας

και προσπαθεί να τη μετατρέψει σε προέκταση του εαυτού του αντί να λειτουργήσει ως διαχειριστής» αναφέρονται τα εξής:

«Σαν σήμερα πριν 53 χρόνια ιδρύθηκε η ΑΕΛ. Θρυλική όχι μόνο για τα αθλητικά της επιτεύγματα αλλά και για το ήθος και την διαφορετικότητα που έδωσε για δεκαετίες στο άχρωμο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεγάλη γιατί ενσαρκώνει μέσα στη μικροκοινωνία του ποδοσφαίρου το δίκιο των μικρών, των αουτσάιντερ της ζωής που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Σπουδαία γιατί αυτή η ομάδα και οι οπαδοί της κατάφεραν να κάνουν πράξη το μια πόλη μια ομάδα με όρους που προεκτείνονται και έξω από μια κλειστή αθλητική κοινότητα. Χωρίς να γλύψει, χωρίς να κάνει συμφωνίες για την επιβίωση της, πληρώνοντας τη διαφορετικότητα αυτή πολλές φορές με υποβιβασμούς και με “ειδική μεταχείριση” αντίστροφη από την “ειδική μεταχείριση” των ομάδων δορυφόρων των συλλόγων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τα μεγάλα μπάτζετ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή θυμόμαστε το γκολ του Μητσιμπόνα, το Κύπελλο του 85, τα δάκρυα του Μπασιλά στο Πανθεσσαλικό το 2007 αλλά και τις φωτιές στα μπλόκα, τους νεκρούς μας, τους συμβιβασμούς που ποτέ μέχρι σήμερα δε δεχτήκαμε να κάνουμε, τις ήττες σαν και αυτή στην Κρύα Βρύση και την αποδοχή αυτών με περήφανο τρόπο. Σαν σύνδεσμος θεωρούμε τα παραπάνω σπουδαιότερα από κάθε τίτλο. Θεωρούμε σπουδαιότερο τον τρόπο που ήρθαν οι τίτλοι από τους ίδιους τους τίτλους. Τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικά αυτό που διανύουμε, η ομάδα δε θυμίζει όλα αυτά τα οποία την χαρακτηρίζουν εδώ και δεκαετίες. Είναι σαν κάποιος να παίζει με το dna της. Να προσπαθεί αντί για διαχειριστής, σεβόμενος τις μόνες βάσεις που μπορεί να κρατηθεί αυτή η ομάδα ψηλά, είναι λοιπόν σαν να προσπαθεί να τη μετατρέψει σε μια προέκταση του εαυτού του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αριθμός των εισιτηρίων μειώθηκε δραματικά παρά την άνοδό μας στη μεγάλη κατηγορία.

Ευχόμαστε και εμείς ενότητα. Ενότητα για να φύγουμε από τα άδεια καθίσματα, ενότητα για να μη χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός έξω από την κοινότητα της ΑΕΛ. Ενότητα ενάντια σε πράξεις που μειώνουν ανεπανόρθωτα ίσως την ιστορία μας. Ενότητα να ξαναγίνουμε αυτόνομοι, όπως τόσα χρόνια ήμασταν, με κάθε κόστος».

MONSTERS 1982
KEEP THE FAITH

Σ.Σ. Και για κείνους που μάλλον βιάστηκαν να ερμηνεύσουν ως «εκεχειρία» τα περί ενότητας, σε συμπληρωματική-διευκρινιστική ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρεται
ότι: “Επειδή παρατηρούμε μια σαφέστατη διαστρέβλωση του κειμένου μας και μια ερμηνεία από συνοπαδούς μας που είναι άστοχη, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε τον κόσμο να στηρίξει την διοίκηση της ΠΑΕ”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ