ΘΑΥΜΑ!!! Ο ΜΟΥΓΚΟΣ…ΜΙΛΗΣΕ

Η απάντηση του Μ. Ρίζου στον Γ. Γκαμπέτα

“Ακόμα και στις μέρες μας συνεχίζουν να γίνονται θαύματα.Για παράδειγμα,μίλησε επιτέλους δια του Τύπου ένας βουβός δημοτικός σύμβουλος,ο κ.Γιάννης Γκαμπέτας, προκειμένου να εξαπολύσει ύβρεις εναντίον μου, διότι ευχαρίστησα δημοσίως τον κ. Στέλιο Ροντούλη για τη λειτουργία του ΚΕΠ Αμπελώνα,

που η δημοτική αρχή σχεδίαζε να αναστείλει.

Για να μην τον αποθαρρύνω, λοιπόν, τη στιγμή που άρχισε να μιλάει, έστω και ετεροκατευθυνόμενος, θα προχωρήσω σε κάποιες απαντητικής φύσεως επισημάνσεις,που θα τον βοηθήσουν να βγάλει τις παρωπίδες, οι οποίες τώρα τον τυφλώνουν και τον καθιστούν όργανο στα χέρια των αφεντικών του.

1) Δεν έχω την ελαχίστη επαφή με ακροδεξιά στοιχεία ή ομάδες, όπως αδίκως με κατηγορεί. Αντιθέτως, πάντοτε υπήρξα μπροστά σε δημοκρατικούς αγώνες και γι αυτό με τίμησε με την ψήφο του ο κόσμος του Αμπελώνα. Μάλλον ο κ. Γκαμπέτας πρέπει να μπερδεύεται με τον εαυτό του, διότι ο ίδιος συναγελάζεται με ακροδεξιούς μέσα στην εναπομείνασα δημοτική ομάδα του κ. Σαρχώση,οι οποίοι υβρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καλύπτονται από τον κ.δήμαρχο, όταν καταγγέλλονται για τα οικονομικά τους αλισβερίσια με τον Δήμο Τυρνάβου από άλλους σοβαρούς και ηθικά ακέραιους δημοτικούς συμβούλους.

2) Δεν είμαι υποχείριο ή όργανο κανενός, γιατί απλούστατα δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Δουλεύω νυχθημερόν στο πεζοδρόμιο και στα νοσοκομεία,για να βγάζω εντίμως το ψωμί της οικογενείας μου, χωρίς να έχω πάτρωνες και εξαρτήσεις. Όλος  ο Αμπελώνας γνωρίζει την πορεία μου και την καθημερινή μου βιοπάλη. Μπορεί, άραγε ,ο κ. Γκαμπέτας να ισχυριστεί τα ίδια,τη στιγμή που βιοπορίζεται από τη λειτουργία ενός δημοτικού καταστήματος; Μάλλον ο ίδιος έχει βάλει δερβέναγες στο κεφάλι του και οχι ο Ρίζος.

3) Έφυγα από τη δημοτική ομάδα του κ. Σαρχώση,διότι αηδίασα από τον τρόπο λειτουργίας της, κ. Γκαμπέτα, και όχι επειδή ζήτησα κάτι που δεν μου δόθηκε. Δεν είχα καμιά ιδιοτέλεια και δεν ζήτησα απολύτως τίποτα. Το μόνο που ζητούσα ήταν αξιοπρέπεια και ελευθερία λόγου, για να εκφράζω ανεμπόδιστα τις απόψεις μου.

Το μόνο που ζητούσα ήταν διαφάνεια και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων εντός της δημοτικής ομάδας. Δυστυχώς στα ζητούμενα αυτά δεν βρήκα ανταπόκριση, κ. Γκαμπέτα. Δυστυχώς η λειτουργία της γνωστής τριανδρίας εντός της δημοτικής ομάδας ακύρωσε τις επιδιώξεις μου, καθώς οι γνωστοί μεγαλοσχήμονες ήθελαν απλούς χειροκροτητές και όχι συνδιαμορφωτές των όποιων αποφάσεων.

Ήθελαν άβουλα όργανα στα χέρια τους και όχι ελεύθερους δημοτικούς συμβούλους.

Με άλλα λογια, ήθελαν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους σαν εσάς κ. Γκαμπέτα,που έμαθαν να σκύβουν το κεφάλι και να συμπεριφέρονται ως φερέφωνα του κάθε Τσιόπα. Δεν περιφέρω,λοιπόν, εγώ τις ψήφους μου, κ. Γκαμπέτα. Εσείς περιφέρετε δεξιά και αριστερά την αξιοπρέπειά σας και δεν το αντιλαμβάνεστε. Μπορεί όμως και να σας αρέσει,ιδίως αν βγαίνει και το μεροκάματο από το σκύψιμο.Προσέξτε μόνο τη μέση σας,γιατί συχνά η στάση αυτή αφήνει κουσούρια.

4) Ένας άνθρωπος που δεν προδίδει τη συνείδησή του,κ.Γκαμπέτα,δεν προδίδει και τις ιδέες του.Εσείς όμως δεν μπορείτε να το νιώσετε αυτό,καθώς έχετε γίνει ο “λακές”,ο άνθρωπος που τα κάνει όλα, για να εξυπηρετήσει τις δουλειές των αφεντικών του.Σας έχουν βάλει να παίζεται τον ρόλο του υβριστή,για να μην κάνουν οι ίδιοι οι μεγαλοσχήμονες τη βρώμικη δουλειά.Μπράβο σας.Αξίζετε τα χρήματα που βγάζετε από το δημοτικό κατάστημα του Αναψυκτηρίου στον Τύρναβο.Είναι χρήματα που βγαίνουν με ιδρώτα και με..βρισίδι πολιτικών αντιπάλων.Πράγματι,κάνετε μια δύσκολη δουλειά.Αυτή του “κουκουλοφόρου”.

5) Ο σεβασμός προς έναν θεσμό δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται. Όταν το Προεδρείο του Δ.Σ. λοιδορείται από δημοτικούς συμβούλους, δεν ευθύνεται ο Ρίζος. Μάλλον η ευθύνη βαραίνει τα μέλη του Προεδρείου που δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δεν μπορούν να εκμαιεύσουν το σεβασμό από τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους. Κάντε την αυτοκριτική σας κ. Γκαμπέτα και θα δείτε πως έχω δίκιο. Θα αντιληφθείτε πως αδίκως μου επιτίθεσθε, τη στιγμή μάλιστα που εγώ ουδέποτε ασχολήθηκα με το όνομά σας. Μου είστε παντελώς αδιάφορος. Σκεφτείτε όμως οτι η δική σας συμπεριφορά δεν συνάδει με τον θεσμικό σας ρόλο και βάλτε μυαλό. Εσείς, με την πρακτική σας, υποβιβάζετε το κύρος των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ.

6) Τι θα κάνει στο μέλλον ο Ρίζος, δεν αφορά εσάς κ. Γκαμπέτα. Εγώ θα αποφασίσω την μέλλουσα πολιτική μου στάση και ο κόσμος θα με κρίνει. Ήδη όμως από τώρα μπορώ να σας πω κάτι: θα είμαι σε έναν έντιμο συνδυασμό που θα μάχεται με ευπρέπεια για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στο σύνολο του Δήμου Τυρνάβου.

Θα είμαι σε έναν συνδυασμό που θα σέβεται τον Αμπελώνα και τους κατοίκους του. Θα είμαι σε έναν συνδυασμό που θα κάνει χρηστή διαχείριση των δημοτικών πόρων. Θα είμαι σε έναν συνδυασμό που θα σέβεται τους κατοίκους των χωριών του Δήμου. Δηλαδή δεν θα είμαι στον δικό σας συνδυασμό κ. Γκαμπέτα, όπως θα έχετε αντιληφθεί.

Τέλος,κ. Γκαμπέτα, ούτε ασχολήθηκα,ούτε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά μαζί σας. Η ανοησία σας με έχει κουράσει. Απορώ, όμως,γιατί ασχολείστε συνεχώς μαζί μου, τη στιγμή που ο Αμπελώνας έχει πλείστα όσα προβλήματα και ως συντοπίτης θα έπρεπε κυρίως να ασχολείστε με αυτά. Δεν θέλω να πιστεύω ότι εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία, μολονότι οι υποψίες μου είναι έντονες. Αν όμως συνεχίσετε τις αναίτιες επιθέσεις… θα σας αφήσω να βράζετε στο ζουμί σας. Αν βέβαια δεν σας έχουν ξεζουμίσει τα αφεντικά σας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ