ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΡΩΓΗ»

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των συνδικαλιστών που διώκονται για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από το γνωστό κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή».

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου 2018, ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και 8 εργαζόμενοι της επιχείρησης, εκ των οποίων οι 5 δεν εργάζονται πλέον στην «Αρωγή», για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του 2014.

Η εξέλιξη έφερε και τη ματαίωση της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, με τους συνδικαλιστές να επισημαίνουν πως οι διεκδικήσεις τους δεν σταματούν, ενώ απαιτούν τα εξής:

Να σταματήσουν οι δίκες και κάθε είδους διώξεις εργαζομένων, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της συμμετοχής τους στους αγώνες.

Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος. Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς.

Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ