ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Στο πλαίσιο της Θεματικής εβδομάδας το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε στο Θέατρο «Ουήλ»εκδήλωση για τους γονείς, προκειμένου να ενημερωθούν σε θέματα που άπτονται στην εφηβεία και ακουμπούν τους θεματικούς άξονες που το Υπουργείο Παιδείας όρισε για την υλοποίηση της θεματικής εβδομάδας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, το Σύλλογο των Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Στην εκδήλωση μίλησαν η κ. Ζαβράκα Γεωργία, ψυχολόγος και στέλεχος του κέντρου πρόληψης που ανέπτυξε το θέμα: Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων» και  ηκ. Καστανίδου Σοφίαπου μίλησε με θέμα: «Αυτοεκτίμηση, εφηβεία και διαδίκτυο».

Ο κεντρικός άξονας των δυο ομιλητριών ήταν η εφηβεία και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη, είτε αφορά στη χρήση ουσιών, είτε αφορά στο διαδίκτυο. Επισημάνθηκε πως η  μόνη ασφαλιστική δικλείδα για παιδιά με προσωπικότητα, που δεν επηρεάζονται από τις «σειρήνες» που συναντούν στο διάβα της ζωής τους είναι η οικογένεια.

Τονίστηκε πως οι γονείς πρέπει να σκύψουν πάνω από τα παιδιά, να τα αφουγκραστούν, να τα ακούσουν με υπομονή, να συζητήσουν, να διαδράσουν μαζί τους. Το χτίσιμο ολοκληρωμένων παιδιών με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα είναι ασφαλής ο τοίχος προστασίας τους. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα συνεργασίας των γονιών με το σχολείο.  Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Χρύσα Βουλγαράκη. Τη συζήτηση συντόνισε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Δεληζώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ