AΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, απέστειλε ο ΣΘΕΒ παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου 4399/2016.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες έχουν υποβληθεί ήδη από τα τέλη του περασμένου χρόνου, παραμένουν ακόμα σε αναμονή και οι επιχειρήσεις που υπέβαλλαν τις προτάσεις δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την έναρξη υλοποίησης των επενδυτικών τους σχεδίων.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής που έχουν υποβληθεί πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση και η αβεβαιότητα που προκύπτει στην ελληνική αγορά λόγω έλλειψης ρευστότητας επιβραδύνει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητα αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης.

Ο μεγάλος αριθμός των επενδυτικών προτάσεων οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο αναπτυξιακός νόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ανενεργός και αφετέρου στο γεγονός ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υγιών επιχειρήσεων που παρά τις δυσμενείς συνθήκες επιθυμούν να επενδύσουν.

Ο ΣΘΕΒ ζητά την  άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αύξησης των παρεχόμενων ενισχύσεων για τα ανωτέρω καθεστώτα ώστε να καλυφθούν όσες περισσότερες επενδυτικές προτάσεις, την επιτάχυνση της αξιολόγησης των υποβληθέντων προτάσεων και επιπλέον μια οριζόντια παράταση για την ολοκλήρωση των παλιών ενταγμένων στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 έργων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλα τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου καθώς και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ