ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “ΚΕΟΑΧ – ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ” ΤΗΣ ΑΘ. ΚΡΙΚΕΛΗ

Στα γραφεία των Ειδικών Δυνάμεων στο Ασπρόπυργο έγινε την Δευτέρα το πρωί ειδική προβολή του 4ου Τεκμηριογραφήματος στην σειρά Mt Olympus της Ellopia films USA, με τίτλο ΚΕΟΑΧ Τhe guardians of Mt. Olympus (Οι φύλακες του Ολύμπου).

Για την δημιουργία του ντοκυμαντέρ αυτού απαιτήθηκαν συνολικά 4 μήνες γυρισμάτων (σε τρείς διαφορετικές εποχές του χρόνου) ενώ η Σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη έμεινε μετά από έγκριση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στους χώρους του ΚΕΟΑΧ όπου ακολούθησε την καθημερινή τους εκπαίδευση.

Το ντοκυμαντέρ παρακολούθησαν εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων, ο Υποδιευθυντής και 2 επιτελείς.

Την παρουσίαση της ειδικής προβολής έκανε η Δημοσιογράφος Σύμβουλος Επικοινωνίας εκπρόσωπος Ευρώπης της Ellopia Films USA , Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.

Mετά την προβολή, ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων, παρέδωσε στην κ Μπακλαβά τιμητική πλακέτα των Ειδικών Δυνάμεων.

Πλέον και αφού προηγηθεί η έγκριση του ΓΕΣ, δρομολογείται η παγκόσμια πρεμιέρα του ΚΕΟΑΧ Τhe guardians of Mt. Olympus που θα γίνει στην Αθήνα, και αμέσως μετά το τεκμηριογράφημα θα πάρει τον δρόμο για τα παγκόσμια φεστιβάλ κινηματογράφου προβάλλοντας έτσι το σθένος και την μοναδικότητα των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και του Ολύμπου.

Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η παγκοσμίως βραβευμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Πρόκειται για την μοναδική ελληνίδα της Αμερικής που από το 1992 ψηφίζει στα EMMYS, NY Festivals και στα προκαταρκτικά των ΟΣΚΑΡΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία του τεκμηριογραφήματος έγινε βασιζόμενη στην προσωπική εργασία και εθελοντική προσφορά της ομάδας της Εllopia στην Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική.

Ηδη τα τρια πρώτα ντοκυμαντέρ της σειράς ΟΛΥΜΠΟΣ έχουν αποσπάσει 12 παγκόσμιες διακρίσεις και  αγαλματίδια

1- Elassona Secret Path to Mt Olympus

2- Mt Olympus the Creation

3- EMAK in Rescue Mode

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ