ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ολοκληρώθηκαν χθες, με τη Γιορτή Περιβάλλοντος στα Μικρά Τέμπη της Αμυγδαλέας, οι τριήμερες εκδηλώσεις για το Περιβάλλον που διοργάνωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ.

Την Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ, όπου συγκεντρώθηκαν μαθητές τμημάτων του 8ου Γυμνασίου, του 27ου Δημοτικού Σχολείου και τα νήπια της Παιδικής Στέγης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στην Έκθεση φωτογραφίας για τον Πηνειό που κοσμούσε τον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων, στην συνέχεια άκουσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για το πρόβλημα της υπέρμετρης χρήσης της πλαστικής σακούλας και τα προβλήματα που προκαλεί η συσσώρευσή της στον πλανήτη μας από στελέχη της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ) και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Κατόπιν παρακολούθησαν προβολή της περιβαλλοντικής ταινίας “Plastic Paradise” με θέμα τη συσσώρευση πλαστικών στους ωκεανούς, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Ελληνική Εταιρία για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό και η εκδήλωση έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο με μουσική και τραγούδια για το περιβάλλον από τα παιδιά της Παιδικής Στέγης.

Φεύγοντας, παιδιά και εκπαιδευτικοί, πήραν μαζί τους από μια χρηστική πάνινη τσάντα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων, χθες Παρασκευή 26 Μαΐου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα: «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» και «Η ανακύκλωση ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας», στην οποία αναλύθηκαν οι σχέσεις του σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης της Κυκλικής Οικονομίας με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από τον κ. Δεληγιάννη Κων/νο, πρώην Δ/ντη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και την Ανακύκλωση, από την κα Ελένη Χαυτίκη της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων και την Κλιματική Αλλαγή, από τον κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη καθηγητή των ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της χθεσινής τελευταίας ημέρας των εκδηλώσεων στα Μικρά Τέμπη της Αμυγδαλέας είχε ως εξής:

Περιβαλλοντικές διαδρομές στην όχθη του Πηνειού

α) Ομιλία από τον ιστορικό  κ. Σταύρο Γουλούλη με θέμα: η Γούνιτσα: μια ιστορική αναδρομή στο χώρο της

β) Ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από την Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια

Πρόχειρο γεύμα – ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ