ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΔΑΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Επειδή η λάσπη, τα ψέματα και οι ανακρίβειες από τη ΔΑΚΕ δεν έχουν τελειωμό, υπενθυμίζουμε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους αυτά που η ΔΑΚΕ θέλει να ξεχνάνε.

Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

Ο Αυγενάκης, Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, συγχαίρει τη ΔΑΚΕ για τα αποτελέσματα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Κέλλας, συγχαίρει τη ΔΑΚΕ. Η Ν.Δ. συγχαίρει τη ΔΑΚΕ, τα στελέχη της ΔΑΚΕ συναντώνται σε εγκάρδιο κλίμα με την Ν. Κεραμέως (μες στην τρελή χαρά είναι στις φωτογραφίες).

Μ. Χαρακόπουλος: «θεώρησα καθήκον μου να “ανοίξω” τον Τομέα Παιδείας στα στελέχη της ΔΑΚΕ που επιθυμούν να συμμετάσχουν -και ιδιαίτερα εκείνα που συμμετέχουν στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ. Θεωρώ ότι υπήρξε γόνιμη η συνεργασία μας, η οποία μας προφύλαξε και από κακοτοπιές».  (σε κοπή πίτας της ΔΑΚΕ).

Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Ποιος άλλος θα μπορούσε να σκεφτεί πως σε μυστική ψηφοφορία μπορεί η ψήφος του προέδρου να μετρήσει διπλή; ΜΟΝΟ Η ΔΑΚΕ!! Στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος της ΔΑΚΕ, επιχειρώντας να ψηφίσει στη θέση άλλου κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, πιάστηκε για πλαστοπροσωπία και τον συνέλαβαν …

Ποια παράταξη, όταν προσέτρεξαν συνάδελφοι στην ΕΛΜΕ για υποστήριξη, έβγαλε ανακοίνωση που τους κατηγορούσε; Η ΔΑΚΕ φυσικά!

Δυστυχώς ο χώρος μιας ανακοίνωσης δεν επαρκεί για να περιγράψουμε τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ΔΑΚΕ…

Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…

Γιατί η ΔΑΚΕ Λάρισας δεν ψήφισε ανακοίνωση ενάντια στην ναζιστική και εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή; Γιατί δε τους εκφράζει η διατύπωση για τη Χ.Α. «εγκληματική, ναζιστική οργάνωση»!

Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Θυμάται κάποιος να μας πει και εμάς και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς πού ήταν η ΔΑΚΕ την εποχή της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας; Κάπου «ζάρωναν» και έστελναν τους εκπαιδευτικούς στα βουλευτικά γραφεία της Ν.Δ. μήπως μπορέσουν και σωθούν!

Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Πότε αντιπαρατέθηκε η ΔΑΚΕ με αυταρχικούς διευθυντές; Πότε στήριξε τους συναδέλφους απέναντι σε αντιδημοκρατικές και φασίζουσες συμπεριφορές διευθυντών;

Η πρόταση της ΔΑΚΕ για τους διευθυντές είναι να γίνει σχολή στελεχών. Δηλαδή να έχουμε στα σχολεία ισόβιους διευθυντές! Αλλά μιας που δεν κυβερνά η Ν.Δ. και μιας που το ΣΤΕ ακύρωσε την προηγούμενη διαδικασία με τη ψηφοφορία των συναδέλφων πρόσθεσε και ως προσωρινή πρόταση αυτή που ακουγόταν πως θα ισχύσει. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει…

Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πού ήταν η ΔΑΚΕ όταν οι συνάδελφοι υπέφεραν με την τιμωρητική αξιολόγηση που έπρεπε σώνει και καλά να βγάλει το 15% των συναδέλφων άχρηστους; Μα δεν ήταν οι διευθυντές οι προσκείμενοι στη ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ που με λύσσα προσπάθησαν να την εφαρμόσουν; Μήπως γνωρίζετε κάποιον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ που αρνήθηκε να μπει σε ομάδες εργασίας;

Αλλά ας δούμε και τι πρεσβεύει το κόμμα που υπηρετούν με απόλυτη συνέπεια.

Ας θυμηθούμε κάποιες δηλώσεις του αρχηγού της Ν.Δ. και στελεχών της:

Μητσοτάκης:  στο Δημόσιο υπάρχει λίπος, οι εκπαιδευτικοί και οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι είναι καλοπληρωμένοι και πρέπει να παρθούν πίσω οι αυξήσεις που πήραν από την κυβέρνηση, θέλουμε μαθητές – πελάτες, μείωση 30% σε Υγεία – Παιδεία για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ!

Κεραμέως: εκπαιδευτικοί  “φαντάσματα” – λίγες μέρες πριν αγωνιούσε που πάγωσε η αξιολόγηση

Μεϊμαράκης: “Εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν”,

Καράογλου: οι περισσότεροι από τους δημόσιους υπάλληλους δεν δουλεύουν.  Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ…

Τα σχέδια της ΝΔ για τους δασκάλους και καθηγητές:

Ευελιξία στο ωρολόγιο πρόγραμμα – διαρκής αξιολόγηση –  εφαρμογή σύγχρονου management σχολικών μονάδων – αυτονομία σχολείων (ψάξτε να βρείτε πόρους από ιδιώτες…) – αριστεία – ελεύθερη επιλογή σχολείου και όχι με χωροταξικά κριτήρια – άρα κατηγοριοποίηση σχολείων – άρα βγείτε στη ζητιανιά εκπαιδευτικοί να παρακαλάτε να σας προτιμήσουν – άρα βγάλτε ο ένας το μάτι του άλλου – άρα κλείσιμο σχολείων – άρα απολύσεις εκπαιδευτικών.

Άρση της μονιμότητας των νέων δημοσίων υπαλλήλων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα προσλαμβάνονται από εδώ και εμπρός, δεν θα είναι μόνιμοι. Θα είναι όλοι αορίστου χρόνου και θα μπορούν να απομακρυνθούν ανά πάσα στιγμή.

Περιορισμός μέχρι το 2020 των δημοσίων υπαλλήλων κατά 70.000 άτομα. 

Υιοθέτηση του μέτρου της διαθεσιμότητας κατ΄ έτος. Αν η διοίκηση του όποιου φορέα Γενικής Κυβέρνησης κρίνει ότι κάποιος ή κάποιοι υπάλληλοι δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα, ή δεν επαρκούν τα έσοδα για τη μισθοδοσία τους, να έχει τη δυνατότητα να θέτει αριθμό υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα έτος κάθε φορά, όπου θα πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους και το 40% των απολαβών τους.

Μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Οι θέσεις ευθύνης να μπορούν να καλύπτονται και από στελέχη του ιδιωτικού τομέα με το καθεστώς του μετακλητού υπαλλήλου.

Αξιολόγηση της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και σύνδεση της παραγωγικότητάς τους και της επίτευξης στόχων, με πρόσθετες αμοιβές.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΥΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ;

Και άλλωστε τα έχουμε ζήσει επί κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ:

2500 εκπαιδευτικοί στη διαθεσιμότητα & κλείσιμο τομέων των ΕΠΑΛ για να στείλουν τους μαθητές στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αξιολόγηση με κομματικά κριτήρια, τιμωρητική για όσους δεν είχαν σκοπό να σκύψουν το κεφάλι
πολιτική επιστράτευση στους απεργούς καθηγητές μαθητοδικεία για τους αγωνιζόμενους μαθητές
κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας στους δ.υ. μέτρα τιμωρίας των αναπληρωτών (ούτε να αρρωστήσουν δεν είχαν δικαίωμα)
εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από το Υπ. Εργασίας τράπεζα θεμάτων… ο σίγουρος δρόμος προς τα φροντιστήρια
αντικατάσταση των πειραματικών σχολείων από τα πρότυπα, ώστε να πάνε μόνο τα παιδιά των «καλών» οικογενειών μετατάξεις αποσπασμένων μέσα σε μια νύχτα μόνο για εκείνους τους λίγους που το γνώριζαν και κατά σύμπτωση ήταν σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους

 

Η ΔΑΚΕ υποστηρίζει την πιο ακραία  νεοφιλελεύθερη λογική που προτάσσει τη μείωση του Δημόσιου Τομέα με μείωση δαπανών σε Υγεία και Παιδεία.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ        ΣΥΝΕΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ