ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το λιγότερο ως αλητεία μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια “δημοσιογράφου” ο οποίος διεκδικώντας πιθανά το βραβείο …Πούλιτζερ, μπούκαρε σήμερα το πρωί στο γραφείο της νέας γ.γ. του δήμου Λαρισαίων για να βγάλει μια φωτογραφία, χωρίς να έχει το σθένος να χρησιμοποιήσει το όνομά του (γιατί άραγε;)

αλλά το όνομα του γράφοντος τη συγκεκριμένη ανάρτηση (Γιάννης Παιδής).

Την ενέργεια αποκάλυψε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ρίχνοντας μομφή στο γράφοντα, αφού αυτό το όνομα του μετέφερε η νέα γ.γ. του δήμου ως τον “μπουκαδόρο” στο γραφείο της.

Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι ο γράφων δεν είχε καμία σχέση με το θέμα, και από την πλευρά του δήμου εκφράστηκε η σχετική συγγνώμη.

Αν μη τί άλλο πρόκειται για νέα ήθη στον πολύπαθο χώρο της δημοσιογραφίας που έχει πληγεί τόσα χρόνια από την κρίση στον Τύπο, την αναλγησία των αφεντικών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την απληρωσιά και την ανεργία και ήθελε και την αλητεία κάποιων για να “δέσει το γλυκό”.

Πρόκειται για ενέργεια που ίσως έχει χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν από το συγκεκριμένο αλήτη που κρατά στα χέρια μια φωτογραφική μηχανή και μία γραφίδα νομίζοντας ότι μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο πατώντας στις πλάτες άλλων, και σπιλώνοντας κάποιους άλλους, και γι’ αυτό δεν πρόκειται να μείνουμε στο συγκεκριμένο σχόλιο.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει και ο δήμαρχος Λαρισαίων σε συνεργασία με τη νέα γ.γ. να μας ενημερώσουν ποιος είναι ο συγκεκριμένος “δημοσιογράφος”, και σε ποιο μέσο χρησιμοποίησε τη φωτογραφία που έβγαλε, εμφανιζόμενος ως Γιάννης Παιδής.

Για την αλητεία θα ενημερωθεί και η Ένωση Συντακτών, για να προστατέψει το χώρο από τέτοιες αλητείες, και στην πορεία θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε μόλις έχουμε πλήρη στοιχεία για τον αλήτη και το μέσο που τον φιλοξενεί.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ