ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ο Δήμος Τεμπών και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ιδρύουν μία νέα δημοτική δομή με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η  διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και  παραπομπών σε δομές υγείας, όλων  των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα εξής 7 νοσήματα: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) Καρκίνος του μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα αορτής στ) Καρκίνος του προστάτη και ζ) Μελάνωμα

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην κατεύθυνση και παρότρυνση των πολιτών να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, χρησιμοποιώντας τον ασφαλιστικό τους φορέα ή ακόμη και εξ’ ιδίων πόρων. Στη προσπάθεια αυτή ζητούμε την βοήθεια των γιατρών ώστε να γίνεται άμεσα η πρόσβαση των πολιτών σε παρόχους εργαστηριακών εξετάσεων. Οι νέες δημοτικές δομές των Κ.Ε.Π. Υγείας των Δήμων  θα αναλάβουν το συντονισμό της προσπάθειας αυτής.

Οι γιατροί στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου  θα εξετάζουν τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα τους παραπέμπουν για διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ. Για περισσότερες πληροφορίες ή για ενημέρωση σχετικά με τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα που θα συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας ή εάν είστε γιατροί ή εκπροσωπείτε διαγνωστικά κέντρα που επιθυμούν   να συνεργαστούν με αυτά, μπορείτε  να τηλεφωνήσετε στο 2495022121 ή να στείλετε email στο kepygeiasdimostempon@gmail.com ή εάν επιθυμείτε μπορείτε να περάσετε από το ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μακρυχωρίου τις εργάσιμες ημέρες (από 08:30 έως 13:30).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ