ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ 9ης ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ

Την Tετάρτη 07 Ιουνίου 2017 στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης της 9ης Φοιτητικής Εβδομάδας Αθλητικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

20:30-20:35: Χαιρετισμός Εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ/Θ Καθηγητή Παναγιώτη Γούλα.

20:35-20:40: Απολογισμός των Αθλητικών και Πολιτιστικών δραστη­ριοτήτων του ΑΤΕΙ/Θ. Μπούτλας Γεώργιος, Υπεύθυνος Φυσική Αγωγής. 20:40-20:45: Παρουσίαση χορών από τα παιδιά του νηπιαγωγείου του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας.

20:45-20:50: Capoeira Επίδειξη από φοιτητές του ΑΤΕΙ/Θ.

20:50-21:05: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών Ηπείρου και Θεσσαλίας από τη χορευτική ομάδα φοιτητών του ΑΤΕΙ/Θ

Ι.Καγγελάρι 2.Ζαγορίσιο 3.Νταλιάνα 4.Τσάμικος 5. Ζαχαρούλα 6.Μπεράτι. 21:05-21:20: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Πόντου από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου Ποντίων φοιτητών ΤΕΙ/Θ. 1. Τιζ-Ομάλ (Καρς)- Ούτσαλτι (Νικόπολη), 2. Τσίπουλ Τσίπουλ (Ακ Νταγ Ματέν) 3. Τριάρ (Σεβάστια) 4. Σαρίκουζ Τραπεζούντας, Σαρίκουζ Παλαγίας Αργυρούπολης, Σαρίκουζ Χερία- νας, Σαρί κουζ’Ιμερας. 5. Τσουρτούγουζους (Κιουμούς Ματέν).

21:20-21:35: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Κρήτης από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου Κρητών φοιτητών ΑΤΕΙ/Θ 1. Συρτός 2. Μαλεβιζιώτης 3. Σιγανός Πεντοζάλης 4. Ανωγιανός 5. Σούστα.

21:35-21:50: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών Μακεδονίας από τη χορευτική ομάδα φοιτητών του ΑΤΕΙ/Θ

1.Συρτός Μακεδονίας2.Ράικος 3.Λεβέντικος 4.Ζάραμο 5.Τρεχάτος.

21:50-22:00: Παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από φοιτητές Erasmus.

22:00-22:05: Χορογραφία : Tango από φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας 22:05-22:10: Contemporary/Σύγχρονου χορού “Θάλασσα”

22:10-22:15: Χορογραφία : Dance fitness

22:15-22:20: Χορογραφία : Σύγχρονου χορού GEORGE & ARGY 22:20-22:25: Χορογραφία : Oriental

22:25-22:30: Χορογραφία : ALEX & DESPINA RUMBA CHA-CHA 22:30-22:35: Χορογραφία : bachata Rock ‘η Roll 22:35-22:40: Χορογραφία : Break dance 22:40-22:45: Χορογραφία : Kizomba Cha – cha

Βράβευση φοιτητών/αθλητών στους Διατμηματικούς Αγώνες του ΑΤΕΙ/Θ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Μάριος Σαρακατσιάνος Λαούτο Γιάννης Μακρυγιάννης Κρουστά Θάνος Ρούμπος                                             Βιολί

Κώστας Κωστούλης Κλαρίνο Κώστας Κωνστανίδης Ποντιακή Λύρα Παναγιώτης Εγγονίδης Νταούλι Κωστής Βλάσης Κρητική Λύρα Αντώνης Κυπριωτάκης Λαούτο

Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Φοιτητική Εβδομάδα, το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ του T.E.I. Θεσσαλίας, έχει ημερομηνία έναρξης στις 25 Απριλίου 2017 και λήξης 26 Μαΐου 2017.

Το T.E.I. Θεσσαλίας οφείλει στην κοινωνία να παρουσιάζει τη δραστηριότητά του και να είναι ανοιχτό. Η Φοιτητική Εβδομάδα μόνο κατ’ όνομα είναι Εβδομάδα, καθώς εκτείνεται σε ευρύ χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγάλο Φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να εκφραστούν και να δείξουν τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και τον πολιτισμό, τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής προτρέπει τους φοιτητές να εκφραστούν μέσα από αυτήν τη διοργάνωση».

Το T.E.I. Θεσσαλίας είναι πρωτοπόρο καθώς είναι λίγα τα ιδρύματα που ανοίγουν τις πόρτες τους στην πόλη. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ηλικίες από 5 ετών και άνω.

Η Φοιτητική Εβδομάδα  «Είναι ένας θεσμός που πέρασε από διάφορες φάσεις, και είναι πια στο στάδιο της ενηλικίωσης. Μια ενηλικίωση όμως που θα τον κρατήσει για πάντα στη νεότητα. Είναι φτιαγμένο από φοιτητές. Πολλές εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν από τις 25/4/2017 έως τις 26/5/2017, με τη συμμετοχή πολλών  φοιτητικών ομάδων. Έχουν δραστηριοποιηθεί φοιτητές από πολλές Σχολές και Τμήματα του T.E.I. Θεσσαλίας. Χαρακτηριστική είναι η έντονη δραστηριότητα όλων των Σχολών, γεγονός που δείχνει ότι οι φοιτητές μας έχουν ένα ευρύτερο πνεύμα το οποίο χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε όλοι μας, ως παράδειγμα. Οι φοιτητές μας  μας χάρισαν ενάμιση μήνα πολιτισμού και εξωστρέφειας».

H Φοιτητική Εβδομάδα στόχο έχει να αναδείξει τις φοιτητικές αναζητήσεις στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στον αθλητισμό να ενθαρρύνει την έκφραση της ατομικής και συλλογικής δημιουργίας και να ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο Τ.Ε.Ι.Θ. δραστηριοποιούνται σήμερα πολλές φοιτητικές ομάδες από όλα τα τμήματά του με ενδιαφέροντα στον αθλητισμό, στο θέατρο, στο χορό, στο εθελοντισμό, στη φωτογραφία, κ.τ.λ. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πόλης και πραγματοποιούνται άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός του ΤΕΙ/Θ.

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, με βάση την εμπειρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια, εργάστηκε με μία και μόνο αρχή, ότι δεν αποκλείεται κανένας φοιτητής από τη διοργάνωση. Ο χαρακτήρας του Γραφείο Φυσικής Αγωγής είναι να συντονίζει τα γεγονότα που δημιουργούν οι ίδιοι οι φοιτητές. ΤοΓραφείο Φυσικής Αγωγής δε δημιουργεί γεγονότα. Το ίδρυμα δίνει χώρο στους φοιτητές του για να εκφράζονται και να δημιουργούν. Η Φοιτητική Εβδομάδα βγαίνει εκτός του T.E.I. Θ. και συνεργάζεται με το Δήμο Λαρισαίων.

Η Φοιτητική Εβδομάδα είναι «ο καθρέφτης της πνευματικής ζωής των φοιτητών. Ο χώρος του ιδρύματος  δεν είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης αλλά χώρος απόδοσης παιδείας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ