ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου παρουσίασαν στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο ΜΑΧΙΜ με μεγάλη επιτυχία την παράσταση “Να σκέφτεσαι τους άλλους …”. Η παράσταση ήταν ένα ταξίδι μέσα σε δυνατές εικόνες, αγαπημένες μουσικές, το λόγο και τη φαντασία που άγγιξε και συγκίνησε τους θεατές.

Η παράσταση δε βασίστηκε σε κάποιο θεατρικό έργο αλλά είναι το αποτέλεσμα της συνεργατικής δουλειάς μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου και εντάχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μπλάκου Θεοδώρα, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίηση της παράστασης αλλά κυρίως τους μαθητές και μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου, Χαλούλη Ηλία, Μπαράκου Γεωργία και Κυρατζή Ελένη που παρά το πιεστικό πρόγραμμα των εξετάσεών τους συμμετείχαν στην παράσταση με προετοιμασία από το μαέστρο της Φιλαρμονικής, κ. Σαματζή Θέμη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΠΕ Λάρισας, κα Σοφία Παπαδοπούλου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Λάρισας, κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου, και το Προεδρείο του συλλόγου Γονέων οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση και συνεχάρησαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την προσπάθεια και το εξαιρετικό αποτέλεσμα που παρουσίασαν στη σκηνή.

Συντελεστές της παράστασης:

Συντονισμός –  οργάνωση εκδήλωσης: Θεοδώρα Μπλάκου

Σκηνική επιμέλεια: Χριστίνα Κρίθαρη

Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία χορωδίας: Βίβιαν Γώγου

Ενορχήστρωση: Θέμης Σαμαντζής

Κατασκευή καραβιού: Καρανίκας Β.

Φωτισμοί: Σαμουλάδας Βασίλης

Μουσική έπαιξαν:

Πιάνο: Γώγου Βίβιαν

Σαξόφωνο: Χαλούλης Ηλίας

Κλαρινέτο: Μπαράκου Γεωργία

Φλάουτο: Κυρατζή Ελένη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ