ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο πρώτος ποδηλατικός περίπατος στην Ελασσόνα την Τρίτη 6 Ιουνίου που εντάσσεται στη νέα δράση που προωθεί ο δήμος με στόχο οι κάτοικοι της περιοχής να αγαπήσουν το ποδήλατο, την υγεία, το περιβάλλον και τελικά, την ίδια τη ζωή!

Η Εθελοντική Ποδηλατική εξόρμηση συντονίζεται από την Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρα Τσιαντέ, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μανώλη Βασίλη και Βίκη Παγγέα.

Σκοπός της εθελοντικής αυτής δράσης είναι ακόμη η γνωριμία μας με τις όμορφες διαδρομές της πόλης.

Οι περίπατοι θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Λαού (απέναντι από την αίθουσα Φαρμάκη).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

1) Εκκίνηση από την πλατεία Λαού (δίπλα από την αίθουσα Β. Φαρμάκη). Μητροπολίτου Ιακώβου δίπλα από το ποτάμι με κατεύθυνση προς Lidl στο σταυροδρόμι του Lidl αριστερά Ε03 . Στα 200μ. δεξιά στην καινούργια περιφερειακή οδό προς το Λύκειο Ελασσόνας στη διασταύρωση του Λυκείου Ελασσόνας  δεξιά ποδηλατούμε μια απόσταση 3km, αριστερά με κατεύθυνση Τσαριτσάνη, περνάμε κάτω από την γέφυρα της εθνικής οδού διασχίζουμε το χωριό προς Ελασσόνα και στο ύψος του πρατηρίου βενζίνης αριστερά προς το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ποδηλατούμε δίπλα από το γυμνάσιο με κατεύθυνση την Κεντρική πλατεία, μπροστά από το δημαρχείο και τερματισμός στην αφετηρία μας.

2) Εκκίνηση από την κάτω πλατεία (δίπλα από την αίθουσα Β. Φαρμάκη). Μητροπολίτου Ιακώβου δίπλα από το ποτάμι με κατεύθυνση προς Lidl στο σταυροδρόμι του Lidl αριστερά Ε03 . Στα 200μ. δεξιά στην καινούργια περιφερειακή οδό προς το Λύκειο Ελασσόνας στη διασταύρωση του Λυκείου Ελασσόνας δεξιά προς ομαδικό Αμπελώνα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το καπνεργοστάσιο αφού το προσπεράσουμε ποδηλατούμε για την Αετοράχη, στάση για ξεκούραση στην πλατεία του χωρίου. Επιστροφή οδός Μελούνας κεντρική πλατεία και τερματισμός στην αφετηρία.

3) Εκκίνηση από την πλατεία Λαού (δίπλα από την αίθουσα Β. Φαρμάκη). Περνάμε την γέφυρα απέναντι από το Super Market Βασιλόπουλος και αριστερά με κατεύθυνση τη λαϊκή αγορά Ελασσόνας. Στη συνέχεια ακολουθούμε την περιφερειακή απέναντι από το ΚΤΕΛ και ανηφορίζουμε έως το κεντρικό δρόμο, δεξιά προς το Κέντρο Υγείας και κατηφορίζουμε προς το αναψυκτήριο όπου και θα γίνει ολιγόλεπτη  στάση ξεκούρασης. Επιστροφή μπροστά από το Παλιό 1ο Δημοτικό σχολείο Ελασσόνας περνάμε βλέποντας  το τοξωτό γεφύρι και κατευθυνόμαστε προς την Μητροπολίτου Ιακώβου δίπλα από τα  γήπεδα τένις και στη συνέχεια στρίβουμε αριστερά και διασχίζουμε την Ελασσόνα περνώντας μπροστά από την μητρόπολη. Στην συνέχεια περνάμε μπροστά από την εκκλησία  του Αγίου Δημήτριου και τερματίζουμε στην αφετηρία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ