ΑΝ. ΒΑΓΕΝΑ: ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διευρυμένης σύσκεψης φορέων για την κατάσταση των δομών υγείας στην ΠΕ Λάρισας, που έλαβε χώρα σήμερα στην νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννας Βαγενά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ κρίσιμη γιατί τέθηκαν όλες οι απόψεις και σχηματίσαμε μια πλήρη εικόνα, ακούγοντας όλες τις πλευρές και όλους τους φορείς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση του δομών υγείας της Λάρισας. Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης μας, είναι φανερό ότι υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων ότι το πρόβλημα υποχρηματοδότησής του είναι σοβαρό όσο και διαχρονικό· είναι ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήθηκε σήμερα, αλλά οξύνεται εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Αντίστοιχα, είναι θετικό ότι όλοι οι συμμετέχοντες, επιστημονικοί, αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί φορείς, συνηγόρησαν στην ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας ώστε να επιδιώξουμε την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Πανεπιστημιακού.

Από τη μεριά μου, με βάση τα στοιχεία που αποκόμισα από τη σύσκεψη, αλλά και το ψήφισμα που θα συνταχθεί με επιμέλεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου, δεσμεύομαι ότι θα παρέμβω τόσο στον Υπ. Υγείας, όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αν χρειαστεί, ώστε να επιτύχουμε τη συμπλήρωση της χρηματοδότησης, προκειμένου το Πανεπιστημιακό να συνεχίσει να λειτουργεί ως περιφερειακή τριτοβάθμια υγειονομική μονάδα.

Αυτό το λέω, γιατί η υγεία των πολιτών πολύ σοβαρή υπόθεση, είναι το Α και το Ω, και το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να συνεχίσει ανεμπόδιστα ο κόσμος να εξυπηρετείται από ένα άρτιο δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο μπορεί να καταφύγει δωρεάν, έχοντας πλήρη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ