Γ. ΛΥΤΡΟΚΑΠΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ Anim.A.L.

Επιστολή με αφορμή την παρουσία του στη φωτογραφία από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ δήμου Τυρνάβου και φιλοζωικού σωματείου Anim.A.L. που υπήρχε στο χθεσινό ρεπορτάζ που φιλοξένησε και η σελίδα, εξέδωσε ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας Γ. Λυτροκάπης, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του

δεν είχε καμία σχέση με την υπογραφή του μνημονίου, αφού όπως τονίζει εκείνος γνώριζε απλά για μία συνεδρίαση της 5μελους επιτροπής για τα αδέσποτα.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Με έκπληξη διάβασα στον Τύπο την πανηγυρικού χαρακτήρα ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου, συνοδευόμενη από συγκεκριμένη φωτογραφία, σχετικά με την σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και φιλοζωικού σωματείου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων που εσκεμμένα αφήνονται να δημιουργηθούν πρέπει να αναφέρω ότι:

Η παρουσία μου στην συγκεκριμένη συνάντηση όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία οφείλεται αποκλειστικά στην συμμετοχή μου στην 5μελή επιτροπή του Δήμου Τυρνάβου της οποίας είμαι μέλος και στην οποία κλήθηκα να συμμετάσχω την προηγούμενη μέρα χωρίς να γνωρίζω το θέμα, υποθέτοντας πως θα αφορούσε ως συνήθως σε προβλήματα αδέσπoτων ζώων.

ΠΟΤΕ δεν κλήθηκε ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας είτε να συμμετάσχει είτε να πει την άποψή του για την επικείμενη σύναψη μνημονίου.

Δεν είχα ΚΑΜΙΑ συμμετοχή στην λήψη της απόφασης ούτε ως μέλος της 5μελούς επιτροπής ούτε πολύ περισσότερο ως πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας αφού δεν είχα κληθεί με την ιδιότητα μου αυτή για το συγκεκριμένο σκοπό. Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Τυρνάβου ο οποίος και έχει την ευθύνη.

Κατά τη συνεδρίαση και αφού είχε ΗΔΗ ανακοινωθεί ως τετελεσμένο γεγονός η υπογραφή του μνημονίου,ανέφερα ΧΩΡΙΣ να ερωτηθώ τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις μου σχετικά με συγκεκριμένες πρακτικές του μνημονίου όπως η πραγματοποίηση στειρώσεων από εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους με τρόπο τελείως αντίθετο στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ,στη νομοθεσία ,και στην ευζωία των ζώων, όπως είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν σε προηγούμενη συνεργασία των συμβαλλομένων.

Παρακαλώ το Δήμο Τυρναβου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να μην αφήνει να δημιουργείται η εντύπωση( εκ του πονηρού) πως ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας ήταν συμμέτοχος στην απόφαση σύναψης του συγκεκριμένου μνημονίου και ότι είναι σύμφωνος με το συνολικό περιεχόμενό του.Τις περισσότερες από τις δράσεις τις επικροτούμε και τις συνυπογράφουμε,αφού αποτελούν και θέσεις του συλλόγου,αλλά θα παραμείνουμε σταθερά απέναντι σε πρακτικές αντίθετες στη δημόσια υγεία,το νόμο και την ευζωία των ζώων,οι οποίες επιπρόσθετα , όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματικές και η επιμονή και εμμονή στις οποίες  εγείρει κάθε είδους ερωτήματα”.

Σ.Σ.: Σε οτι αφορά το paidis.com στο ρεπορτάζ που συνοδεύονταν από τη φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε με την έγκριση του κ. Λυτροκάπη, καταγράφηκε η παρουσία του καθώς επίσης και οι αντιδράσεις του για το θέμα των στειρώσεων. Το μόνο που δεν καταγράφηκε είναι το αν γνώριζε ή όχι ο κ. Λυτροκάπης το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης στο δημαρχείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ