ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΕΝΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ

Αντιμέτωποι με το φάσμα της τεράστιας οικονομικής καταστροφής είναι οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού αλλά και νομών της Μακεδονίας που βλέπουν την παραγωγή τους είτε να παραμένει αδιάθετη σε ψυγεία συντήρησης είτε, ακόμη χειρότερα, πάνω στα δένδρα. 

Αυτό το γεγονός όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο προκαλεί κατάρρευση των τιμών, αφού οι μεγάλη προσφορά και η χαμηλή ζήτηση είναι βούτυρο στο ψωμί των εμπόρων που πλέον δέχονται εκκλήσεις απλά για να αγοράσουν, χωρίς κάποια διαπραγμάτευση για τις τιμές.

Η αιτία αυτής της καταστροφής βρίσκεται στο γεγονός ότι φέτος Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία είχαν αυξημένη τουλάχιστον κατά 20% την παραγωγή, ενώ την ίδια ώρα η ζήτηση ήταν μικρότερη ενώ συνεχίζεται και το καταστροφικό εμπάργκο στη Ρωσία.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα πρέπει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου να αναζητήσει λύσεις στήριξης των παραγωγών μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ή μέσα από συνολική απόφαση της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., αφού το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες σε Ιταλία και Ισπανία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ