ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης – Συνεργαζόμενοι για τη διαδικασία επιλογής διευθυντών

Η αξιολόγηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εκπαίδευση, για την οποία δεσμεύτηκε στο 3ο και στο 4ο Μνημόνιο πως θα την εφαρμόσει πάση θυσία.

Η Κυβέρνηση, με άλλοθι τη βολική  πλέον απόφαση του ΣΤΕ κηρύσσει την έναρξη της δικής της απόπειρας εφαρμογής της αξιολόγησης, με οδικό χάρτη τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και τα προστάγματα του κουαρτέτου των «θεσμών».

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του «νέου» συστήματος επιλογής διευθυντών, το υπουργείο παιδείας ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα του και επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις του με τους δανειστές. Το χρονοδιάγραμμα ασφυκτικό και η αξιολόγηση είναι δέσμευση που πρέπει να εφαρμοστεί το νέο σχολικό έτος! Η εκλογή των νέων διευθυντών – managers αξιολογητών –  αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την έναρξη της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του έργου του!

Οι κυβερνώντες στήνουν συμβούλια επιλογής από το σώμα των δικών τους προθύμων αξιολογητών αυτή τη φορά, αλλά και πολλούς παντός καιρού τρόφιμους της εξουσίας, ξαναθυμίζοντας μας τις μέρες κρίσεων διευθυντών 2011 επί Διαμαντοπούλου και όλες τις παλιότερες. Το πελατειακό κράτος  και η ημετεροκρατία στο απώγειό τους, με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σερβίρουν ειρωνικά στους συλλόγους διδασκόντων το «αντίμετρο» ενός αξιολογικού ερωτηματολογίου χωρίς κανένα αντίκρυσμα και μάλιστα όχι όλου του συλλόγου διδασκόντων, αφού εξαιρούν τους αναπληρωτές από την φάρσα μιας άποψης που δε τη λογαριάζει κανείς, όπως άλλωστε και τα δικαιώματα των αναπληρωτών που εξοβελίστηκαν με πρώτο και καλύτερο το δικαίωμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας! «Προσαρμόζουν» το σύλλογο διδασκόντων στις μνημονιακές απαιτήσεις, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των αναπληρωτών συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες του σχολείου, γιατί πραγματικά τους θέλουν διαχειρίσιμους, αναλώσιμους και δεν έχουν σκοπό να τερματίσουν την εργασιακή τους περιπλάνηση.

Το υπουργείο παιδείας δεν κατάργησε τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους δεν κατάργησε αλλά τους ενεργοποιεί τάχιστα (ο νόμος 3848/10, το ΠΔ 152 παραμένουν σε ισχύ) και εναρμονίζεται με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησηςπροχωρώντας τη διαδικασία της αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο.

Δεν συναινούμε στη νέα απόπειρα  επαναφοράς της αξιολόγησης, που αρχίζει με την επιλογή των διευθυντών και θα ενταθεί από την αρχή και κατά την διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς με την αξιολόγηση- αυτοαξιολόγηση κάθε σχολικής μονάδας.

Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε όλο το δημόσιο και δεν συμπληρώνουμε αξιολογικά ερωτηματολόγια.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρέχει απόλυτη κάλυψη σε όλους.Η μορφή της απεργίας-αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ