ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, η οποία, όπως υποστήριξε είναι αναγκαία και ρεαλιστική, με την προϋπόθεση ο λαός να την κάνει δική του υπόθεση πάλης, παρουσίασε χθες το βράδυ από τον Τύρναβο το μέλος της Κ.Ε.του κόμματος και πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιαπλές το ΚΚΕ προτείνει πάλη για να περάσει η πραγματική εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, ώστε να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, προς όφελος του λαού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΚΚΕ για την οικονομία που στηρίζεται στην ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και όλων των κλάδων της βιομηχανίας, των τομέων της ενέργειας, των επικοινωνιών, μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών. Αυτή η οικονομία μπορεί να δώσει για το λαό και τον τόπο λύση των προβλημάτων, δικαιώματα σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία για το λαό, αυτή που ζούμε είναι για τους λίγους.

«Τέτοια οικονομία και εξουσία δεν χωρά στα πλαίσια της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό επιβάλλεται η αποδέσμευση και οικοδόμηση σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με χώρες και λαούς.

Αυτή η προοπτική απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ, ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, κοινωνική συμμαχία γι’ αυτό τον σκοπό.

Αυτό δεν είναι ένα όραμα, αλλά πραγματοποιούνταν για 7 δεκαετίες στην πρώην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Τι έλυσαν αυτές οι κοινωνίες και γιατί;  Στην ΕΣΣΔ, εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά στην πράξη το δικαίωμα στην εργασία, καταργώντας την ανεργία. Μπήκαν τα θεμέλια για την κατάργηση των πολύμορφων οικονομικών, πολιτικών – ιδεολογικών και κοινωνικών διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας και μάλιστα σε περιοχές με τεράστιες υστερήσεις σε αυτόν τον τομέα. Αναπτύχθηκαν ταχύτατα οι επιστήμες, η δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες και η δωρεάν ποιοτική Υγεία για όλο τον λαό, εξασφαλίστηκε η καθολική προσβασιμότητα και δυνατότητα συνεισφοράς στον πολιτισμό και στον αθλητισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαπλές.

Συνεχίζοντας το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το κόμμα του, μελέτησε την πείρα αυτή και είναι πιο έτοιμο να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού για τέτοιες αλλαγές.

«Το ΚΚΕ θα ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής λαϊκής πάλης, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης που φέρνει τον πόλεμο ή την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο» σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του.

Νωρίτερα αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στη χώρα τόνισε μεταξύ άλλων ότι

Η κυβέρνηση έχει δώσει την δυνατότητα στο κεφάλαιο για την μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Όχι μόνο δεν κατάργησε κανένα μνημόνιο και αντιλαϊκό νόμο, αλλά ψήφισε άλλα 2 μνημόνια και παίρνει συνεχή αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν (εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ, νεολαία).

Ενώ μιλά τάχα για στήριξη των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, στην πράξη τους οδηγεί σε αδιέξοδο και χρεοκοπία, διευκολύνοντας έτσι το πέρασμα της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια μεγάλων.

Είναι φανερό ότι αυτά, όπως και τα προηγούμενα μέτρα, ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο και πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη γεωπολιτική κατάσταση σημείωσε:

«Η άλλη πλευρά της κατάστασης, δείχνει όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, των ενώσεων τους, για τα κέρδη, τις ενεργειακές πηγές, τις αγορές, κλπ, που αυξάνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάνουν πιθανό ένα πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με θύματα τους λαούς.

Σ’ αυτούς έχει γερή εμπλοκή και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας μας. Όξυνση με Τουρκία, Βαλκάνια, κλπ.

Η επιδίωξη της «η Ελλάδα να αναδειχθεί ως χώρα παγκόσμιος κόμβος εμπορίου, μεταφορών, Ενέργειας, τουρισμού, πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή», αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την οδηγεί σε ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και στον πόλεμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ