ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ MASTER CHEF 2017

Η κριτική επιτροπή του Master Chef 2017 έχει γοητεύσει τους πάντες! Ποιοι είναι οι κριτές λοιπόν; Ας τους γνωρίσουμε!

Master Chef 2017: Σωτήρης Κοντιζάς

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποτελεί ένα κράμα Δύσης και Ανατολής. Γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα, μεγαλωμένος στην Αθήνα, με γεύσεις και κουλτούρα όμως από την μακρινή Ιαπωνία, ήταν αδύνατο να ξεφύγει από έναν δρόμο γεμάτο ανατροπές, πειραματισμούς και δημιουργία.

Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο συμπορεύτηκαν για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Η καριέρα του ακολούθησε μία ξέφρενα ανοδική πορεία, μαθητεύοντας δίπλα σε μεγάλους chef όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), εξασφαλίζοντάς τη μεταγραφή του σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, στο The Ledbury του Λονδίνου.

Μετά την συλλογή εμπειριών σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, αυτή τη φορά στο “Nolan”, γνωστό για τη διεθνή μοντέρνα κουζίνα του. Μάλιστα η προσωπική επιβράβευση ήρθε μετά την ανακήρυξη του ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ για το 2016 σε διεθνή διαγωνισμό.

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, στα διλήμματα της ζωής του πάντοτε επέλεγε τον δύσκολο δρόμο. Έτσι αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.

Master Chef 2017: Πάνος Ιωαννίδης

Πίσω από έναν δυνατό σεφ δεν κρύβεται μόνο το ταλέντο, αλλά και η ικανότητα να εξελίσσεται διαρκώς, να οσμίζεται μυστικά, να αποστάζει εμπειρίες, να συνθέτει τελικά γεύσεις ζωής. Και ο 42 χρονος Πάνος Ιωαννίδης είναι η ζωντανή απόδειξη.

Η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια κι έτσι χάραξε από πολύ νωρίς μια φιλόδοξη στρατηγική εξέλιξης και επιβραβεύτηκε. Το βιογραφικό του μόνο πλούσιο μπορείς να το χαρακτηρίσεις αφού αποτελείται μεταξύ άλλων και από το Bachelor σε ελβετικό κολλέγιο στο μάρκετινγκ , διοίκηση εστιατορίων και ανάπτυξη προϊόντων, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία της Ιταλίας και στη συνέχεια ως private chef σε εστιατόρια των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για 15 χρόνια αποτέλεσε Executive Chef στην βασιλική Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τις μαγειρικές του δημιουργίες έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ όπως ο Βασιλάς της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι και γαλαζοαίματοι.

Η σχέση του με τα media είναι κυρίως μέσω περιοδικών, και μεγάλων διαφημιστικών εταιριών, όπου είχε επιμεληθεί από τις συνταγές ως και το food styling.

Ο Πάνος Ιωαννίδης πρεσβεύει πως ένα καλό πιάτο αποτελεί την ιδανική συνισταμένη δεκάδων παραμέτρων, τις οποίες ένας κορυφαίος σεφ οφείλει να γνωρίζει. Πιστεύει ότι η ελληνική γαστρονομία αλλά και τα προϊόντα που μπορεί να παραχθούν στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας απεγκλωβίσουν από την οικονομική κρίση αλλά θα μας κάνουν παγκοσμίως γνωστούς για την ποιότητα που έχουμε να προσφέρουμε ως έθνος.

Master Chef 2017: Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America.

Το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα.

Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται ως executive chef σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, αλλά και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα καταφέρνοντας να κερδίσει δύο χρυσούς σκούφους και αρκετά βραβεία Gourmet. Από το 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στις εκπομπές μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef». Ενώ για δεύτερη χρονιά συνεχίζει την παρουσίαση του πολύ επιτυχημένου διαγωνισμού μαγειρικής του Star, «Blind Taste».

Η νέα του δραστηριότητα είναι στο εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή, με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γεύσεων, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα, που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

neolaia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ