ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Δυναμική η κινητοποίηση στο αμαξοστάσιο του Τυρνάβου στο οποίο θα παραμείνουν οι εργαζόμενοι μέχρι και την Τετάρτη, ενώ δεν θα γίνει αποκομιδή τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπήκαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας αντιδρώντας στην αρνητική εξέλιξη για τους συμβασιούχους μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

Ηδη από τα μεσάνυχτα μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων προχωρούν σε καταλήψεις των αμαξοστασίων ενώ στην Αθήνα προχώρησαν και σε κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης καταλήψεις έχουμε και στο νομό Λάρισας ενώ από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου Τυρνάβου προχώρησαν σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι και την τετάρτη χωρίς να βγει ούτε ένα απορριμματοφόρο για αποκομιδή.

Στο πλευρό των εργαζόμενων του δήμου Τυρνάβου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Στ. Χατζηκράχτη, ο οποίος σημείωσε ότι θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του δ.σ. δήμου Τυρνάβου, και εκπρόσωποι των συλλόγων συνταξιούχων Τυρνάβου, του παραρτήματος Τυρνάβου του συνδικάτου οικοδόμων, του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και του Α.Σ. Αμπελώνα.

Για τις σημερινες κινητοποιήσεις και για τον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση το συνδικάτο ΟΤΑ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Το Ελεγκτικό Συνέδριο Παρασκευή βράδυ προχώρησε στην έκδοση απόφασης κόλαφο για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, ππ]ου όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν σύνταγμα οδηγίες της ΕΕ νόμους μνημόνια προεδρικά διατάγματα. κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων καταλήγει ότι είναι ανεπίτρεπτη η αποσχόληση των εργαζομένων βάσει άκυρων συμβάσεων κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον, αφηνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο της διεκδίκησης των δεδουλευμένων λόγω ακυρότητας των συμβάσεων.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Αυτο είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά.

Απαγορεύει οι εργαζόμενο να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού. του πρασίνου και των νεκροταφείων

Είναι γελασμένοι ον νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματο μας. με την αξιοπρέπεια τη δίκιά μας και των οικογενειών μας’

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν πρόθυμο δήμαρχο τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Υλοποιούμε όλες τις αποφάσεις που έχουμε πάρει Ολοι μαζί δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά”.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσαν και οι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην οποία σημειώνουν:

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζομενοι στους Δήμους της χώρας στέλνοντοι στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικό ακόμα και η πληρωμή τους, για δουλειά που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς και απαράδεκτης ως προς το περιεχόμενο της για τους ίδιους τους εργαζόμενους απόφασης « δικαιώνονται» τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους γιο μήνες τους εργαζόμενους. Ανάγονται επίσης σε πολιτικό και διοικητικά υπόλογες οι Δημοτικές Αρχές που έδρασαν με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και κύρια με την υποχρέωση τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους , να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεων τους. Αυτές οι Δημοτικές Αρχές που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες , να τους επιτρέψουν λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση , που έδρασε τυχοδιωκτικό με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμα τους στην μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί “διακαή πόθο” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικές αρχές δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημάνει ότι συνηγορούμε οι πόλεις μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα . Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων , ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι , προσλήφτηκαν μέσω ΑΣΕΠ κοι με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους μας ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημότων που εκτινάσσονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Λέμε λοιπόν όχι σε αυτό τον νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωση τους στις απολύσεις να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα , να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Συντασσσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ότι μέσο έχουμε στην διάθεση μας , με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων . Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας”.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ