ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης συναντήθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στο γραφείο του, με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών «Η Νέα Ένωση».

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις καλλιεργούμενες περιοχές των Δήμων Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση και ζήτησαν την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δράση της Νιτρορύπανσης, τη δράση των Σχεδίων Βελτίωσης, ιδιαίτερα για το net metering και ζήτησαν την άμεση προκήρυξη του Υπομέτρου 9.1 «Ενίσχυση σύστασης νέων Οργανώσεων Παραγωγών».

Ένα ακόμη ερώτημα που ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο αφορά στην ταυτόχρονη συμμετοχή του αγρότη σε δύο δράσεις του ΠΑΑ.

Συζήτησαν με τον Υφυπουργό τη διερεύνηση μείωσης του κόστους αγροτικού πετρελαίου, καθώς και οι επιστροφές των οφειλόμενων ποσών (πιστωτικού ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου κ.λ.π) να πραγματοποιούνται σύντομα.

Ο Υφυπουργός κ. Βασίλειος Κόκκαλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Νέας Ένωσης Αγροτών ότι θα κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, αλλά και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους της Π.Ε Λάρισας.

Σε ότι αφορά στα αναφερόμενα Μέτρα του ΠΑΑ, στο αμέσως ερχόμενο διάστημα θα προκληθούν συσκέψεις για να συζητηθούν τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, προκειμένου να προκηρυχθούν άμεσα οι δράσεις.

Επίσης τόνισε ότι μπορούν οι αγρότες να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές δράσεις του νέου ΠΑΑ. Σχετικά με τα οικονομικά θέματα (μείωση του κόστους αγροτικού πετρελαίου, γρήγορη επιστροφή ΦΠΑ), ο Κ. Β. Κόκκαλης δήλωσε πως έχουν πολλάκις συζητηθεί με την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ