ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ… Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ!                                    

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης – Συνεργαζόμενοι

Η υποκρισία των ΣΥΝΕΚ δεν έχει όρια. Αντί να απολογηθούν για το πραξικόπημα και τη λαθροχειρία που έπραξαν μαζί με τη ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ-που είναι ντροπή για την ιστορία της ΟΛΜΕ – κατηγορούν τη παράταξη Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι για την τίμια  και ειλικρινή στάση της.

Με την προβοκατόρικη ανακοίνωσή τους  προσπαθούν να ταυτίσουν τη συνεπή, αγωνιστική και μαχητική στάση της  με τη στάση της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ!

Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που μαζί με τη ΔΑΚΕ κατήγγειλαν την ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕκαι 34 ΕΛΜΕ!!! και κάνουν χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Ανοίγουν την πόρτα των σχολείων μας στην νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και τους δανειστές!  Τόσο άγριος κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν ξαναυπήρξε. Πέρσι ξεκίνησε η συμμαχία ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ με την προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης που ήθελε να κλέψει μήνες εργασίας από τους αναπληρωτές. Ακολούθως  υπέγραψαν παρέα την μαθητεία των μαθητών μας και άνοιξαν την “νέα εποχή” του φτηνού ευέλικτου αναλώσιμου εργαζόμενου του υποκατώτατου μισθού.Δεν τόλμησαν να φέρουν τέτοια απόφαση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Χωρίς καμία διαδικασία, τουλάχιστον διαδικασία που γνωρίζουμε ανοιχτή και δημοκρατική, αποφάσισαν εν κρυπτώ να “μαλώσουν” την ΑΔΕΔΥ, την ΔΟΕ και τις ΕΛΜΕ. Η ξεφτίλα δεν κρύβεται! Η ΔΑΚΕ επιθυμεί να στήσει τους διευθυντές της σε όλη την Ελλάδα και οι ΣΥΝΕΚ, νεόκοποι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του υπουργείου, τα βρίσκουν με τους δεξιούς για να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι είναι κι αυτοί όλα όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε ότι:  Όλα τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ανεξαρτήτως παρατάξεων, είναι υποχρεωμένα να κάνουν  αντιπολίτευση στην όποια κυβέρνηση, να οργανώνουν τον κλάδο για την αντίσταση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και δεν  πρέπει να παρέχουν  συνδικαλιστική κάλυψη στον όποιο υπουργό – όπως κάνουν ΣΥΝΕΚ/ΔΑΚΕ – αλλά συνδικαλιστική κάλυψη στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.

Ο νυν Υπουργός Παιδείας παίρνει άριστα από τους δανειστές, αφού είναι ο πιο καλός συνεχιστής των μνημονιακών πολιτικών. Ο νόμος 4473/2017 είναι η υλοποίηση του 3848/10 της Διαμαντοπούλου, όσο αφορά την επιλογή των διευθυντών.

Υπενθυμίζουμε στα ΣΥΝΕΚ που έχουν κοντή μνήμη ότι ο N. 3848/10, άρθρο 12στα  κριτήρια επιλογήςτων στελεχών της εκπαίδευσης μεταξύ των άλλων αναφέρει  γ) Η συμβολή του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει, με βάση τις οικείες αξιολογικές εκθέσεις! Οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ οφείλουν να απαντήσουν καθαρά.Είναιή δεν είναι έμμεση εισαγωγή της αξιολόγησης η σχετική διαδικασία που έγινε;

Το 2014 το ΣΥΡΙΖΑ καλούσε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να αρνηθούν την αξιολόγηση με το σύνθημα ‘’Ούτε «αξιολογούμε» ούτε «αξιολογούμαστε»’’, αλλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί. Το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι τα συνδικαλιστικά του στελέχη, όπως στην ΑΔΕΔΥ και στην ΟΛΜΕ, συμφωνούν με τους νόμους των Βερναρδάκη και Γαβρόγλου ενάντια σε αποφάσεις ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδιών και σωματείων!

Αιδώς αργείοι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ