ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΡΧΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΗ – ΚΟΥΡΕΜΠΕ

Θετικές αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του δήμου Τυρνάβου σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Σαρχώση βάσει των αποτελεσμάτων της συνάντησης που είχε χθες μαζί με άλλους δημάρχους του νομού με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Κόκκαλη

και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης έθεσε το σημαντικότατο ζήτημα που αφορά στους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής μεταφέροντας την έντονη ανησυχία τους για προβλήματα που αφορούν στη διακίνηση του προϊόντος, ενώ όπως έγινε γνωστό ήδη του αρμόδιο υπουργείο προχωρά στο σχηματισμό φακέλου για την προώθηση του θέματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση των παραγωγών μέσω του προγράμματος «Κρίση Αγοράς».

Εξάλλου θετική είναι η εξέλιξη και για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που αφορούν στο υπόλοιπο 20% του 2016, καθώς εκφράστηκε η βεβαιότητα πως οι παραγωγοί θα εξοφληθούν μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, ενώ θετικά αντιμετωπίζεται και το ζήτημα που προέκυψε στο Δαμάσι με τις «μαρτυρίες», αφού 50 αιτήσεις βρήκαν επίσης θετική αντιμετώπιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποζημιώσεις μέσω επιτροπών που αφορούν κυρίως καλλιεργητές του Αργυροπουλίου επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για εξόφληση μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ενώ ευχάριστα δείχνουν τα νέα και για την ΠΣΕΑ 2016, καθώς ολοκληρώθηκε το επιστημονικό μέρος και υπάρχει αισιοδοξία για θετική εξέλιξη.

Τέλος όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπές εξέφρασε την αισιοδοξία του για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης εκτιμητών στο νομό, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει μεταφορά προσωπικού για την ενίσχυση της διεύθυνσης του οργανισμού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ