ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Τυρνάβου του ΚΚΕ

Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη συνέχεια η απόφαση της κυβέρνησης δια του υπουργού εσωτερικών, στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους των Δήμων. Για πολλούς από αυτούς αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι «ουδέτερη», έχει ταξικά χαρακτηριστικά.Η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε, οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές ,οι τραπεζίτες , οι μεγαλέμποροι  πανηγυρίζουν για την αξιολόγηση και τη συμφωνία που πέτυχαν με τους δανειστές.  Τα μνημόνια, οι συμφωνίες με την Ε.Ε ένα στόχο έχουν, την εργασιακή ζούγκλα, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Είναι μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έλυσε νομοθετικά το ζήτημα τω ν συμβασιούχων των δήμων, να μετατρέψει δηλαδή τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου κρατώντας τους σε ομηρία, και δίνοντας ανέξοδες υποσχέσεις. Ευθύνη έχουν και όσοι δήμοι λειτουργώντας σε βολικό γι’ αυτούς νομικό καθεστώς δεν εναντιώθηκαν σε αυτό το αίσχος των ελαστικών μορφών εργασίας με 12μηνα, 8μηνα, 5μηνα ακόμα και δίμηνα.

Είναι υποκριτική σήμερα η στάση τους που από τη μια μεριά συμπαραστέκονται δήθεν στους εργαζόμενους και από την άλλη υλοποιούν τις κυβερνητικές επιλογές, αφού δεν παλεύουν και δεν διεκδικούν  μαζί τους την λύση των δίκαιων όπως ισχυρίζονται αιτημάτων τους.

Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν καταγγείλει και συνεχίζουν να καταγγέλουν το απαράδεκτο καθεστώς των εργασιακών  συμβάσεων στην τοπική διοίκηση, παλεύοντας ταυτόχρονα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι. Να μετατραπούν, με νομοθετική ρύθμιση όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

ΚΑΛΟΥΜΕ: Όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση που έχουν, να απαντήσουν ενωμένοι, αγωνιστικά και ταξικά στην πρόκληση. Όλους τους μαζικούς φορείς και συλλόγους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ