1η Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2017!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων &  Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 7 με 9 Ιουνίου 2017, στο Αεροδρόμιο Τατοϊου, στη Δεκέλεια Αττικής.

Η όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), φιλοξενήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), στο Τατόι.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 40 αθλητές και αθλήτριες από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, τη Πολεμική Αεροπορία,  την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ Αναστάσιος Παυλίδης της  Ελληνικής Αστυνομίας, δεύτερος με 8 βαθμούς επίσης ήταν ο Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας και τρίτος με 7 βαθμούς ήταν ο  Απόστολος Τσιροπούλας του Στρατού Ξηράς.

Ακολούθησε στη τέταρτη θέση η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας, με 6.5 βαθμούς.

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών του κάθε Επιτελείου ή Σώματος,  πρώτη αναδείχθηκε η Ελληνική Αστυνομία ( με τους Αναστάσιο Παυλίδη, Κατερίνα Παυλίδου και Νικόλαο Καρούντζο ) με 20.0 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Πολεμική Αεροπορία (με τους Κώστα Μουρούτη, Ανδρέα Νικομάνη και Αλέξανδρο Αλεξόπουλο) με 19.0 βαθμούς και τρίτος  ήταν ο Στρατός Ξηράς (με τους Απόστολο Τσιροπούλα, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο και Χρήστο Χριστοδούλου)  με 18.0 βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ