ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΚΑΝΕ SEX ΜΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ

Teacher with Students
Για άλλον έναν χρόνο θα παραμείνει στη φυλακή ο 37χρονος καθηγητής, ο οποίος είχε παραδεχτεί τον περασμένο Ιανουάριο ότι διατηρούσε σεξουαλική σχέση με μία μαθήτριά του, ηλικίας τότε 15 χρόνων, καθώς η ποινή του αυξήθηκε από ένα σε δύο έτη.

Το φλογερό ειδύλλιο του «παράνομου» ζευγαριού έληξε άδοξα, όταν ο παντρεμένος και πατέρας ανήλικων παιδιών εκπαιδευτικός εκμυστηρεύτηκε τη σχέση του στην κοινωνική λειτουργό που εργαζόταν στο ίδιο σχολείο και εκείνη προχώρησε σε καταγγελία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δίκη για σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης και να καταδικαστεί αρχικά σε φυλάκιση ενός έτους.

Οπως προέκυψε, ο 37χρονος γνώρισε την ανήλικη στο σχολείο όπου παρέδιδε μαθήματα σε εξειδικευμένο κλάδο. Σύντομα, τα εφηβικά σκιρτήματα της μαθήτριας προς τον καθηγητή της πήραν άλλη τροπή, καθώς η νεαρή κοπέλα άρχισε να «πολιορκεί» τον 37χρονο, ο οποίος κάποια στιγμή ενέδωσε και το φλερτ εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση. Μάλιστα, οι δυο τους ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μία και μοναδική φορά.

Η υπόθεση του «άτακτου» καθηγητή είχε προκαλέσει σάλο στην Κύπρο όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Τον περασμένο Ιανουάριο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδίκασε τον 37χρονο σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Διαφορά ηλικίας

Παρόλο που o κατηγορούμενος παραδέχτηκε τη σχέση του με την ανήλικη, το δικαστήριο έλαβε υπόψη τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που τον χώριζε από τη νεαρή, η οποία ήταν τότε 15 χρόνων, καθώς και ότι ο 37χρονος ήταν καθηγητής της. Ο μοναδικός δικαστής που μειοψήφησε είχε την άποψη ότι έπρεπε να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον κατηγορούμενο και η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο γενικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με αποτέλεσμα το ανώτατο δικαστήριο να διπλασιάσει τη φυλάκιση από το ένα στα δύο χρόνια, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα τέτοιων αδικημάτων. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, ο 37χρονος θα έπρεπε να κριθεί ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση, ακόμα κι αν ό,τι έγινε ήταν με τη θέληση της ανήλικης κοπέλας. Ειδικότερα, ανέφερε πως η διάκριση που έγινε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκριτικά με άλλες πιο σοβαρές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, «δεν μπορεί να σημαίνει ότι η επιβολή φυλάκισης ενός έτους είναι επαρκής τιμωρία για τον δράστη, παρά τα ελαφρυντικά που συνέτρεχαν», τα οποία συνοψίζονται στο ότι δεν άσκησε βία, είναι πατέρας ανήλικων τέκνων και είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Μαρία Μεϊμάρη – espressonews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ