ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει του 5ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας – World Robot Olympiad που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου (9:00 π.μ. στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας)

και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Παιδής, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  Κολοκοτρώνης Δημήτριος, ο επιστημονικός υπεύθυνος Σούλτης Γεώργιος και ο υπεύθυνος Θεσσαλίας της WRO Hellas Μπαράς Γιάννης.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιείται από τον  Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και  Μαθηματικών (WROHellas), σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και Μαγνησίας, το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας, και την STEM Robotics Academy (Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός).

Η περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετέχει στον διαγωνισμό με 20 ομάδες, μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή περιφέρειες και οι ομάδες μας θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την πάρα πολύ καλή παράδοση των τελευταίων ετών, που αριθμεί συνολικά 6 παρουσίες σε 3 Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Τα Sustainabot (Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) σχεδιάζονται ώστε να ενδιαφέρονται για τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τους εαυτούς τους!

Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία. Η δημιουργία των Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να διαμορφώσει ζώνες αειφορίας σε ολόκληρο τον κόσμο και να επιτύχει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Βοηθήστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας! Είναι το σπίτι όλων μας!

Σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Παιδής συγχαίρει τους συνδιοργανωτές του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας, υπενθυμίζει ότι πάντοτε η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  θα είναι αρωγοί  σε τέτοιες προσπάθειες και εξήρε την WRO, η οποία συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. «Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση» κατέληξε ο κ. Παιδής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ