ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δήλωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα προαναγγέλλοντας και το κλείσιμο του δήμου τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, έκανε χθες ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης.

Στη δήλωσή του ο δήμαρχος τονίζει τα εξής:

“Ως Δημοτική Αρχή έχουμε εκφραστεί στο παρελθόν πως είμαστε υπέρ του μόνιμου και τακτικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους τομείς καθαριότητας, κοιμητηρίων και γενικά ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Στη λογική αυτή έχουμε κάνει εγκαίρως προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου τακτικού προσωπικού που πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας στις 14-02-2017 και έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο  Δήμος Τυρνάβου σ’ αυτήν τη συγκυρία για λόγους που έχουν αιτία στο παρελθόν καλύπτει  τις ανάγκες του στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών εξ ολοκλήρου με ΙΔΟΧ(συμβασιούχων ορισμένου χρόνου). Η απόλυση αυτών των εργαζομένων σημαίνει κατάρρευση αυτών των υπηρεσιών μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την εικόνα του δήμου.

Σε αυτό το σημείο δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε αντίληψη εκχώρησης αρμοδιοτήτων του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτες.

Ο  Δήμος έχει στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων  και είναι στο πλευρό τους για τη δικαίωση του αγώνα τους στο πλαίσιο των  υποχρεώσεων του.

Προσωπικά ως Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων ΙΔΟΧ από 01-04-2015 ως σήμερα έχω υπογράψει τρεις φορές «εντέλλεσθαι», δύο φορές για το σύνολο των εργαζομένων και μία φορά προσφάτως για μερικούς από αυτούς.

Και αυτό είναι πολιτική πράξη και επιλογή που δένει με τη σταθερή αντίληψή μας περί μόνιμου τακτικού προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει το δίκαιο αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

-Να δηλώσει την αντίθεσή του στην απόλυση των εργαζομένων που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς με 8μηνες συμβάσεις οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους ουσιαστικά τους απολύει.

-Να  καλέσει την Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε:

Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο και ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου.

-Να δεσμευτεί ότι δε θα εναντιωθεί σε τυχόν ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων.

Και τέλος να αποφασίσει τη μη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 26-06-2017 εκφράζοντας τη συμπαράσταση στο αγώνα των εργαζομένων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ