ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Ύστερα από δυο αναβολές με ευθύνη της δημοτικής αρχής Λαρισαίων, συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 20 Ιούνη 2017, το ψήφισμα συμπαράστασης που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορούσε τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, απεργούς πείνας, στις φυλακές του Ισραήλ.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μεταξύ άλλων κατήγγειλε την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραηλινού κράτους – δολοφόνου, όπου εκμεταλλευόμενο την στήριξη  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συνεχίζει τους εποικισμούς, τις φυλακίσεις και κάθε είδους καταστολή, στερώντας από τους πάνω από 1500 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους βασικά δικαιώματα, όπως επισκεπτήρια συγγενών, συνηγόρων, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κτλ. Αναδείκνυε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναβαθμίζει την πολιτική, στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και απαιτούσε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές του Ισραήλ και το δυνάμωμα της αλληλεγγύης από το λαό της πόλης για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Η στάση της «πρώτης φοράς αριστερά» δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποκαλυπτική της σύμπλευσης της με τα τυχοδιωκτικά συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που εμπλέκει ακόμη βαθύτερα το λαό στους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή. Κατέληξε να βγάζει «λάδι» την κυβερνητική πολιτική και να προτείνει ένα ψήφισμα άνευρο βασισμένο σε πασιφιστικές απόψεις του τύπου η ειρήνη είναι καλό πράγμα και να τα βρούνε οι αντιμαχόμενες πλευρές με ειρηνική συνύπαρξη και διάλογο. Ισχυρίστηκε ότι έχουν αλλάξει οι Διεθνείς συμμαχίες μετά την πτώση των ανατολικών καθεστώτων, που επηρεάζει και την τακτική της χώρας.

Άλλοι πάλι όπως οι κ.κ. Καραλαριώτου και Διαμάντος (ΝΔ), έφτασαν να εξισώνουν το θύτη με το θύμα, ότι υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση, ισχυριζόμενοι πως το δημοτικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο να κάνει εξωτερική πολιτική, συμβάλλοντας από τη μεριά τους στην συγκάλυψη των βαθύτερων αιτιών του προβλήματος. Μάλιστα ο κ. Διαμάντος «βιάζοντας» την αλήθεια έφτασε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ιδιότυπο ρατσισμό, εξισώνοντας των αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία, με τους πληρωμένους και εκπαιδευμένους από μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών κρατών, τρομοκράτες του ISIS. Ήτανε μάλιστα τέτοια η πρεμούρα του που διαμαρτυρήθηκε ότι κάθε φορά που ενισχύεται η τριμερής συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ – Αιγύπτου για τη μοιρασιά και την μεταφορά των ενεργειακών πηγών, έρχεται ένα τέτοιο ψήφισμα να υποσκάψει τις αναπτυξιακές ευκαιρίες της χώρας.

Εν κατακλείδι όλοι τους συμφώνησαν ότι δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες και ότι αυτές εξασφαλίζουν τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ασφάλεια στο λαό, αρνούμενοι να καταγγείλουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και του κράτους του Ισραήλ.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουν αυτή τη στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων και καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό για ανεξαρτησία. Να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει το λαό και τη χώρα στους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής. Να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό  συλλαλητήριο που πραγματοποιείται από το ΠΑΜΕ και άλλα Βαλκανικά συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Ιούνη στις 1 το μεσημέρι στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο,  απαιτώντας:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Άμεση απεμπλοκή και απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
  • Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
  •  Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  •  Καμιά αλλαγή συνόρων. Αγώνας ενάντια στο σωβινισμό και το ρατσισμό.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που γεννούν τον πόλεμο, την μετανάστευση και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και σε όλους τους λαούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ