ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντ. Διαμάντου για την απεργία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ

Η εικόνα της  πόλης μας είναι απαράδεκτη. Η κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών και τα ποντίκια να τα περιδιαβαίνουν είναι μία «υγειονομική βόμβα» για τους κατοίκους. Η εικόνα για τους επισκέπτες τόσο στο ιστορικό εμπορικό κέντρο όσο και στους αρχαιολογικούς και άλλους μουσειακούς χώρους είναι απωθητική.

Είναι γεγονός ότι, η ελλειμματική σε μόνιμο προσωπικό ανταποδοτική δημοτική υπηρεσία καθαριότητας δεν μπορεί να κρατήσει την πόλη σε ένα υψηλό επίπεδο καθαριότητας.

Είναι γεγονός ότι, ένα πελατειακό κράτος που καταπατά Σύνταγμα και δικαιώματα εργαζομένων και πολιτών δείχνει το πιο ανάλγητο πρόσωπο. Βάζοντας σε περιπέτειες τις τοπικές κοινωνίες.

Είναι όμως γεγονός ότι, η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει σε «ομηρία» πολιτική από το κεντρικό κράτος ούτε «άπραγη» εξαιτίας μίας παρατεταμένης διαδικασίας διεκδίκησης που έναντι των δημοτών χάνει κάθε δίκαιο κοινωνικό έρεισμα.

Στηρίξαμε αμέσως, τόσο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους όσο και την παράταση των συμβάσεων μέχρι τον χρόνο που θεωρείται ότι ο Δήμος έχει ανάγκη. Με χρήματα που οι δημότες καταβάλουν μέσα σε μία περίοδο ύφεσης και κρίσης και αξιώνουν να έχουν ανταποδοτικά την υπηρεσία καθαριότητας.

Αλλά δεν θα συναινέσουμε σε καμία περίπτωση η πόλη να συνεχίσει να είναι σε μία επικίνδυνη υγειονομικά ομηρία και σε μία περίοδο έναρξης των εκπτώσεων να πληγεί οικονομικά η μικρομεσαία τοπική εμπορική επιχείρηση.

Με βάση και τις προβλέψεις της ΕΜΥ που επισημαίνει για τη Λάρισα ακραία φαινόμενα υψηλών θερμοκρασιών από την Πέμπτη (40 βαθμούς Κελσίου) αποτελεί αδήριτη ανάγκη μέχρι την Τετάρτη πρέπει η πόλη μας να απαλλαγεί από τους τόνους σκουπιδιών.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.  Και τους εργαζόμενους να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους δημότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ