ΤΑ ΑΧΥΡΑ, ΟΙ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Το λιγότερο ατυχές θα πρέπει να χαρακτηριστεί το σκηνικό με τις μπάλες του άχυρου που στήθηκε για τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με κτηνοτρόφους στο Βλαχογιάννι.

Από τη μία η αφόρητη ζέστη και οι μπάλες κάτω από τον καυτό ήλιο δημιουργούσαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα που σε έκανε να λυπάσαι τόσο τους κτηνοτρόφους που ψήνονταν στον ήλιο, όσο και αν είναι μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες, όσο και τον άμαθο σε τέτοια πρόεδρο της ΝΔ.

Και αυτό είναι το λιγότερο. Εκείνο που προκαλούσε ταυτόχρονα γέλια και συνειρμούς είναι η σύνδεση του άχυρου με τις παροιμίες που λέει ο λαός για να δείξει την ανικανότητα η τη ματαιοπονία κάποιου…

Ας τις θυμηθούμε λοιπόν:

“Δεν είναι ικανός να μοιράσει σε δυο γαϊδούρια άχυρο”.

“Αυτός δεν έχει στο κεφάλι μυαλό, έχει άχυρα”

“Τώρα αυτός ψάχνει να βρει ψύλλο στα άχυρα”

“Δύο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα”, ενώ αν δει κάποιος το άχυρο ως σανό τότε έχουμε και την καθόλου τιμητική φράση “αυτός τρώει σανό” για να περιγράψουμε κάποιον που τα αποδέχεται όλα όπως του τα σερβίρουν…

Ατυχής η επικοινωνιακή στρατηγική των επιτελών του κ. Μητσοτάκη και σίγουρα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις και τα ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ