ΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ»  ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών κλιμάκιο του ΚΚΕ της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας με επικεφαλής τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ,  επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις  της Θεραπευτικής Κοινότητα  ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ,

συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα προγράμματα  και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και  ο βουλευτής  άκουσαν  με προσοχή τo σοβαρό έργο  που πραγματοποιούν  οι εργαζόμενοι για πλήρη απεξάρτηση των ατόμων  μέσα από τα «ξερά» προγράμματα  χωρίς υποκατάστατα και την επανένταξη τους στην κοινωνία.  Παρ’ όλες τις ελλείψεις κύρια σε  προσωπικό,(μια (1) πρόσληψη από τις 35 που έγιναν πανελλαδικά τα τελευταία 7 χρόνια) όταν οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, προσπαθούν να  ανταποκριθούν στα πολύπλευρα καθήκοντα όχι μόνο στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά που είναι και η σοβαρότερη, αλλά και στην εξάρτηση από το αλκοόλ και το τζόγο, τη σοβαρή δουλειά που διατελούν   για  την ενημέρωση στα σχολεία  και τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς, αλλά και τα προγράμματα των φυλακών Λάρισας.

Από τη πλευρά του ο Γ. Λαμπρούλης ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ για μια αντιναρκωτική πολιτική ενταγμένη σε έναν Πανελλαδικό Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης, ενταγμένο στο Υπουργείο Υγείας, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και με τόσες δομές, όσες έχει ανάγκη η χώρα,  χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ, εξασφάλιση πλήρους επάρκειας σε υγειονομικό και άλλο υλικό, ανανέωση εξοπλισμού, εκσυγχρονισμό των υποδομών. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για κάλυψη όλων των κενών θέσεων στις υποδομές με εργαζόμενους με μόνιμη θέση εργασίας και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι σημαντική η κοινή δράση των εργαζομένων, των γονέων, με τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων στα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την ενίσχυση και επέκταση των στεγνών προγραμμάτων (πρόληψη – θεραπεία/απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη).  Επίσης, σημείωσε τις ευθύνες της κυβέρνησης, ανέδειξε τις  των αιτίες της εξάπλωσης των ναρκωτικών και της ναρκωκουλτούρας που είναι συνυφασμένη με τη φτώχια, την εξαθλίωση που φέρνει το  εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού το οποίο υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στο κίνημα και στη Βουλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ