Image Not Found

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο Γάλλων τουριστών που το Σάββατο επιχείρησαν να διασχίσουν το φαράγγι του Ενιπέα, στο Λιτόχωρο Πιερίας, ωστόσο έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές για τη διάσωσή τους.

Κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ που αναχώρησε από τη Λάρισα, πυροσβέστες από την ΠΥ Λιτοχώρου και μέλη της 2ης ΕΜΑΚ, συνολικά 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα, έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, καταφέρνοντας να εντοπίσουν σώους σε δυσπρόσιτη τοποθεσία του φαραγγιού τον G.C. 29 ετών και την D.O. 26 ετών, γαλλικής υπηκοότητας, ενώ μετά από κοπιαστική προσπάθεια και με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, από όπου και τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Τα πιο δημοφιλή Σήμερα

Τελευταία Νέα