Η ΝΑΣΑ αποδεικνύει ότι η ύπαρξη ζωής εκτός Γης, είναι πολύ πιθανή.
Χτες, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αστροβιολόγοι της ΝΑΣΑ ανακοίνωσαν ότι μια ομάδα ερευνητών της βρήκαν μικρόβια ικανά να εξακολουθούν να υφίστανται, να ζουν, παρά την ύπαρξη αρσενικού, πράγμα που τροποποιεί το μέχρι σήμερα ορισμό της ζωής. Στο βυθό της λίμνης Mono στην Καλιφόρνια εντόπισαν μικρόβια, τα οποία χρησιμοποιούν τη δηλητηριώδη ουσία αρσενικό για να αναπτυχθούν, αντί για το φώσφορο, στοιχείο που… όλοι μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής ζωής.
Αν και η ανακάλυψη αυτή, καθεαυτή δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής κάπου αλλού στο σύμπαν, αποδεικνύει όμως την ύπαρξη άλλων μορφών ζωής που ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα άγνωστα ή όχι τυπικά για τη Γη.
Πηγή:newsfeed.time.com
Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του
Paidis.com
Προσθέστε το στις
Αγαπημένες Πηγές της Google,
ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε
✓
δίπλα στο
Paidis.com
για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.























