ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΑΩΝ
Συνάντηση στη Μητρόπολη Ελασσώνος είχε ο Χρ. Κέλλας με το μητροπολίτη
«Με τη βοήθεια του Θεού, καταφέραμε να μπούμε στο τελικό στάδιο, για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ιερών ναών του τόπου μας, που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό του 2021. Χάρη στη βούληση και την επιμονή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, έπειτα και από την κρίσιμη σύσκεψη, που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Δεσπότη.»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο συνάντησης στη Μητρόπολη Ελασσώνος, μετά από πρόσκληση του Ποιμενάρχη, κ. Χαρίτωνα, στον οποίο και παραδόθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης των ιερών ναών Αγίου Νικολάου Δαμασίου, Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου, Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας και Αγίου Νικολάου Παλαιοκάστρου, από τον προϊστάμενο Εποπτείας της ΔΑΕΦΚ Αντώνη Γιαννούτσο.

Ο Σεβασμιώτατος, από πλευράς του, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Χρήστο Κέλλα για τη συνεισφορά του στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και στην ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης των πληγέντων ναών, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη βοήθειά του στην εκπόνηση των μελετών, καθώς και τον μηχανικό Δημήτρη Νικολαΐδη και το τεχνικό γραφείο Χάρη Τζήμα.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σειρά επαφών και σύσκεψη στην έδρα της ΔΑΕΦΚ, στην Αθήνα, μεταξύ του Ποιμενάρχη Ελασσόνας, του Χρήστου Κέλλα και στελεχών της υπηρεσίας, η οποία ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση των μελετών, προκειμένου να εκδοθούν από τη ναοδομία οι απαραίτητες άδειες για την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ναών.

«Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας, η οποία αποτελεί τμήμα της ταυτότητας του έθνους μας και πυλώνα του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής του λαού μας. Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου να συμβάλλω ενεργά στην επούλωση των πληγών που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, ώστε οι σεισμόπληκτοι συντοπίτες μας στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο να ζήσουν ξανά τις ζωές τους χωρίς προβλήματα και να λατρεύουν τον Θεό στον Οίκο Του».
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

























