ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΕΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

Από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου εκδόθηκε δελτίο φυτοπροστασίας για την αντιμετώπιση της ευδεμίδας στην αμπελοκαλλιέργεια με αφορμή την έναρξη της 2ης πτήσης του εντόμου. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Παρατηρήσεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων έδειξαν σημαντική αύξηση των συλλήψεων ακμαίων του εντόμου, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης πτήσης του εντόμου. Η αύξηση αυτή συνήθως συμπίπτει με την παρατήρηση των πρώτων ωοτοκιών. Οι πρώτες προσβολές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, διαπιστώνονται περίπου 4─5 ημέρες αργότερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται κλιμάκωση των ωοτοκιών και των εκκολάψεων των προνυμφών, ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης εμφάνισης των ακμαίων. Η δραστηριότητα των προνυμφών αυτής της πρώτης καρπόβιας γενιάς, είναι δυνατό να προκαλέσει σημαντική μείωση της παραγωγής. Επισημαίνεται, ότι η καταπολέμηση του εντόμου θα πρέπει να είναι προληπτική, δηλαδή να αποσκοπεί στη θανάτωση των αυγών, καθώς και των νεαρών προνυμφών, πριν την είσοδό τους στις ράγες.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απινιδωτής…

Απινιδωτής…

01/07/2026 , 12:00