Παρέμβαση μνήμης και αντίστασης της Νέας Αριστεράς Λάρισας στη Μαρτυρική Τσαριτσάνη

Η Νέα Αριστερά Λάρισας τίμησε σήμερα, Σάββατο 10 Μαΐου, την 80ή επέτειο από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με μια συγκινητική και συμβολική παρουσία στο Μαρτυρικό Χωριό της Τσαριτσάνης.

Με σύνθημα «Τότε, τώρα και πάντα: Τσακίζουμε τον φασισμό για την ελευθερία των λαών», μέλη της Νέας Αριστεράς συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο των εκτελεσθέντων, αποτίοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική θηριωδία.

Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά ενισχύεται, που η ιστορική μνήμη παραχαράσσεται και που η δημοκρατία απειλείται ευθέως από ρητορικές μίσους, η Νέα Αριστερά κρατά ζωντανή την υπόσχεση εκείνων που πολέμησαν τον φασισμό. Δεν θα επιτρέψουμε την κανονικοποίηση του φασισμού ούτε στον δημόσιο λόγο ούτε στην πολιτική ζωή.

Δεν ξεχνάμε. Δεν σιωπούμε. Δεν συμβιβαζόμαστε.
Η μνήμη γίνεται πράξη. Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται.

 

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ