Ρουμπινί: Θα έχουμε χρεοκοπίες στην ευρωζώνη

Ταχύτατα βαθαίνει η ύφεση στην ευρωζώνη, καθιστώντας το οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης “νεκρό εν τη γενέσει του”, καθώς η ελεύθερη πτώση του ΑΕΠ κάνει μη βιώσιμα τα χρέη, υποστηρίζει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ρουμπινί, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος, Ιταλία και Ισπανία θα χρεοκοπήσουν αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ανάπτυξη στις χώρες αυτές.

Όπως υποστηρίζει, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης είναι η έλλειψη ανάπτυξης / ανταγωνιστικότητας. “Και το φάρμακο της Γερμανίας/ΕΚΤ –δηλαδή ο υφεσιακός αποπληθωρισμός- εξασφαλίζει την χρεοκοπία όλων των παραπάνω χωρών, προσθέτει ο κ. Ρουμπινί.

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ