Σήμερα η δίκη της Γ.Β. και των Θ.Χ. και Π.Κ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους τους Γ.Β., Θ.Χ. και Π.Κ. πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας μέλη συλλογικοτήτων από την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη, ενόψει της δίκης των τριών συντρόφων τους που κατηγορούνται τελικά για συμμετοχή στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση” και αρχικά προφυλακίστηκαν και οι 3.

Η Γ.Β. και οι Θ.Χ. και Π.Κ. συνελήφθησαν από δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ύστερα από επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη στις 8 Φεβρουαρίου του 2022 και τελικά προφυλακίστηκαν ως μέλη της Οργάνωσης Αναρχική Δράση.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, η Γ. Β. μπαίνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι και ο Π. Κ. αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους. Η προφυλάκιση του αναρχικού Θ. Χ., ο οποίος έχει εν τω μεταξύ αναλάβει και την ευθύνη της επίθεσης αυτής, αλλά και την πολιτική ευθύνη συμμετοχής στην εν λόγω οργάνωση, παρατείνεται μέχρι και την δίκη.

Σε ανακοίνωση των αλληλέγγυων μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Το κράτος για άλλη μια φορά ποινικοποιεί συντροφικές σχέσεις για να εμπλέξει, χωρίς στοιχεία, τον Π. Κ. στην υπόθεση και χρησιμοποιεί τον τρομονόμο για να αυστηροποιήσει την ποινική μεταχείριση των συντρόφων μας και να τους προφυλακίσει.

Η εκδικητικότητά του φαίνεται και στην μεταχείριση του Θ. Χ., που μετάγεται στις φυλακές Σερρών λόγω και της συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του 2022, με τον σύντροφο να απαντάει με απεργία πείνας και δίψας, διεκδικώντας την επιστροφή του στον Κορυδαλλό.

Το δικαστήριο της συντρόφισσας και των συντρόφων έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απριλίου. Το κράτος, με πρόσχημα “λόγους ασφαλείας”, επέλεξε να κάνει την δίκη στην Λάρισα αντί για την Θεσσαλονίκη που είναι και ο τόπος κατοικίας των συντροφιών μας, επιχειρώντας να δυσχεραίνει την κινηματική αλληλεγγύη. Ας μην το αφήσουμε να το πετύχει!»

Τα τελευταία νέα