ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας – ΕΟΑΣΚ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας – ΕΟΑΣΝΛ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων ”Η ΑΝΟΙΞΗ”

ΚΙΛΧαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής μας, καθώς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που πήραν μέρος στην 105η επέτειο του Κιλελέρ, ακολουθώντας τα βήματα των αγωνιστών Κολίγων. Ήταν μια αγωνιστική απάντηση, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στις σημερινές συνθήκες ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.

Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση: την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, καθώς και της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, την επιστροφή φόρου πετρελαίου, το πρόγραμμα απονιτροποίησης  κ.λ.π.

Είναι βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν την καλλιέργεια οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Γι΄αυτό χρειάζεται καλύτερη οργάνωση του αγροτικού κινήματος, με μαζικούς Αγροτικούς Συλλόγους στα χωριά.

Το αγροτικό κίνημα μαζί με τους συμμάχους του (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία) θα είναι πάντα μπροστά στη διεκδίκηση των άμεσων αιτημάτων καθώς και στη προοπτική ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές που μας εκμεταλλεύονται (ΕΕ και μονοπώλια).

Συνεχίζουμε με ενημερωτικές  επισκέψεις, συσκέψεις, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα για την επίλυση των αιτημάτων που έχουμε.

 

 

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ