ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Τηλεσκόπια στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας έστησε το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας για την παρατήρηση ουρανίων σωμάτων, όπως είναι η Σελήνη. Τις ημέρες αυτές η Σελήνη είναι 9 ή 11 ημερών αντίστοιχα, και παρουσιάζει από τις πιο ενδιαφέρουσες όψεις της.

Όσοι έσπευσαν στον χώρο δίπλα από το αρχαίο θέατρο μπόρεσαν να παρατηρήσουν στην επιφάνειά της σελήνης εντυπωσιακούς κρατήρες και πληροφορήθηκαν πως μπορούν να αναγνωρίζουν μερικά χαρακτηριστικά και λαμπρά άστρα του ουράνιου θόλου. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

ert.gr

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ