ΤΟ ΓΝΛ «ΠΝΙΓΕΤΑΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Με αφορμή την συνέντευξη τύπου της ΕΙΝΚΥΛ, που αφορά το ΓΝΛ και τα Κέντρα Υγείας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Για πολλοστή φορά το ΓΝΛ και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας ταλανίζονται στη δίνη της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

  1. Γιατροί συνταξιοδοτούνται, επικουρικοί απολύονται λόγω λήξης της θητείας τους, ενώ ο αριθμός των ειδικευομένων είναι σε ανεπάρκεια
  2. Ο ιατρικός εξοπλισμός γηράσκει και αδρανοποιείται, ενώ τα κονδύλια που εγγράφονται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό είναι όλο και μικρότερα.
  3. Η αυτοτέλεια της διοίκησης, μετά τον διαχωρισμό από το ΠΓΝΛ, δεν έχει φανεί ακόμα στην πράξη.
  4. Λείπουν βασικές κλινικές, που θα πρέπει να αναπτυχθούν, για να συμπληρώσουν την άρτια λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.
  5. Οι κτιριακές υποδομές φθίνουν, χωρίς να επισκευάζονται.
  6. Τα Κέντρα Υγείας είναι σε εγκατάλειψη.

Καλούμε κάθε κυβερνητικό αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του για την  επίλυση όλων των ζητημάτων, όπως αυτά αριθμούνται  από την ΕΙΝΚΥΛ.

Επιπρόσθετα καλούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

 

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ