ΤΟ ΕΚΛ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση της διοίκησης για την 76η επέτειο

Στις 23 Οκτωβρίου 2020 συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε η Λάρισα από τους γερμανοϊταλούς φασίστες. Η απελευθέρωση της πόλης μας και της χώρας ολόκληρης υπήρξε καρπός της τιτάνιας πάλης του Ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜικού κινήματος.

Η λαϊκή αντιφασιστική νίκη επιβεβαιώνει ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός που έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Με αυτή μας την πείρα και τα πολύτιμα διδάγματα εκείνου του αγώνα, συνεχίζουμε την πάλη μας, σήμερα, για τα λαϊκά προβλήματα, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, με αφορμή την 76η επέτειο από την απελευθέρωση της Λάρισας πραγματοποίησε κατάθεση στεφανιού στον χώρο του μνημείο του Τάκη Γαργαλιάνου, ο οποίος το 1944 διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Επιτροπής του ΕΑΜ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας από το 1945 – 1946 και εκτελέστηκε στο Μεζούρλο το 1949.

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ