1.200 απεργοί πείνας στις ελληνικές φυλακές
Οι απεργοί πείνας στις φυλακές της χώρας ανέρχονται στους 1.200 (σύνολο κρατουμένων 12.600) αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ενώ στις φυλακές Κέρκυρας εφτά κρατούμενοι έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ακόμη, αναφέρει η Πρωτοβουλία, ότι την Πέμπτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του άλλος ένας κρατούμενος, ο οποίος απείχε του συσσιτίου… Ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του στις φυλακές της Κασσαβέτειας, είναι βουλγαρικής καταγωγής και είχε εκτίσει την ποινή του. Η συγκεκριμένη φυλακή δεν έχει γιατρό, επισημαίνει η Πρωτοβουλία.
Τέλος, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή των κρατουμένων και να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους.
Πηγή: protothema.gr
Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του
Paidis.com
Προσθέστε το στις
Αγαπημένες Πηγές της Google,
ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε
✓
δίπλα στο
Paidis.com
για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.























