Με τη Ν.Ε. του ΣΥΝ συναντήθηκε ο Απ. Καλογιάννης

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με τα κόμματα,  με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΝ.

Την Ενωτική Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της Απόστολος Καλογιάννης και το μέλος της συντονιστικής της επιτροπής Δημήτρης Μαβίδης, ενώ τη Ν.Ε. του ΣΥΝ εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Μάνθος Σαρρής και τα μέλη της Δημήτρης Γελαλής και Θανάσης Κουτσοκέρας. 

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ευρύτατου ανεξάρτητου δημοκρατικού συνδυασμού και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσει όσο γίνεται ποιο γρήγορα η συγκρότησή του ως εκλογική συμμαχία που θα εκφράζει το μεγάλο κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί την ανατροπή στο Δήμο. Συζητήθηκαν ζητήματα της προγραμματικής συμφωνίας που πρέπει να υπάρξει διατυπωμένη δημόσια και με σαφήνεια ώστε να δεσμεύει όλους τους συμμετέχοντες.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέλυσε την άποψή του για την ανεξαρτησία της παράταξης και την αυτονομία των συλλογικοτήτων σε σχέση με τις κομματικές πρακτικές, ζήτημα στο οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων. Ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΣΥΝ για τη στάση τους και την απόφασή τους στα τέσσερα χρόνια της δημοτικής θητείας να συνεργαστούν και να βοηθήσουν την Ενωτική Πρωτοβουλία με σεβασμό στην αυτονομία της και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα η παράταξη να κάνει ποιοτικό άλμα στη δουλειά της και από σοβαρός αντιπολιτευτικός πόλος σήμερα να εργαστεί πιο έντονα ώστε και σε αυτές τις εκλογές να συνερευθούν πολίτες με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις που τους ενώνουν οι ανησυχίες και τα οράματα για μια Λάρισα της προόδου, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Καλογιάννης έκλεισε σημειώνοντας : «Ο ανεξάρτητος δημοκρατικός συνδυασμός μπορεί να γίνει κοιτίδα ανάπτυξης, γόνιμου πολιτικού προβληματισμού για το Δήμο μας, μπορεί να συνεγείρει πολίτες πέρα από τα σημερινά κομματικά όρια και να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές αλλά θα ανατρέψει στην πορεία του πρόσωπα και πολιτικές μετατρέποντας το Δήμο μας σε ένα Δήμο ανοιχτό, ένα Δήμο της διαφάνειας, του ελέγχου και της συμμετοχής.  Σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ, υπάρχει η ανάγκη τα ιδεολογικά πολιτικά ρεύματα με ουσιαστικές αναφορές στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της δημοκρατίας παντού, να εκφραστούν ενωτικά και να κάνουν πράξη στο Δήμο μας τις αναφορές τους αυτές. Ο ανεξάρτητος δημοκρατικός συνδυασμός είναι το κατάλληλο πεδίο και η μόνη επιλογή νίκης στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη».     

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΝ κ. Σαρρής τονίζει σε δήλωσή του τα εξής:

«Πριν από 4 χρόνια πρώτοι και μόνοι δυστυχώς από τα πολιτικά κόμματα της πόλης μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Απόστολου Καλογιάννη και των συνεργατών του, και εφαρμόζοντας με δημιουργικό τρόπο τις αντιλήψεις του κόμματός μας για ένα διαφορετικό ρόλο των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάναμε στην πράξη την υπέρβαση του κομματισμού στον λαογέννητο αυτό στον τόπο μας θεσμό. Συμβάλαμε σαν Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ ενώνοντας τις αγωνίες και τις προσδοκίες μας μαζί με αυτές πολλών συμπολιτών μας που είχαν και έχουν διαφορετικές εντάξεις και προτιμήσεις και ισότιμα και με σεβασμό στη διαδρομή και την προσφορά του καθενός στα κοινά της πόλης μας προχωρήσαμε στο δύσκολο αλλά απόλυτα χρήσιμο εγχείρημα της δημιουργίας αυτής της άλλου τύπου και μακράς πνοής γνήσιας αυτοδιοικητικής κίνησης που με τη συμβολή όλων μας ανεξαιρέτως καταξιώθηκε με τον τίτλο «Ενωτική Πρωτοβουλία για Αυτοδιοίκηση» στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Σήμερα είμαστε όλοι κερδισμένοι και πιο σοφοί  από αυτή την κοινή προσπάθεια. Στον ΣΥΝ αισθανόμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι όχι μόνο γιατί οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα αυτή την τότε τολμηρή μας κίνηση αλλά και γιατί σήμερα η αναγκαιότητα τέτοιων γνήσιων αυτοδιοικητικών κινήσεων είναι πια πανθομολογούμενη. Ιδιαίτερα τώρα που με την κρίση και την μέχρι σήμερα πολιτική αντιμετώπισής της αμφισβητούνται  – και σωστά θα έλεγα – τα θεμέλια της κοινωνικής και πολιτικής μας «πραγματικότητας» και δημιουργείται πρωτοφανής κινητικότητα και αναζήτηση ήρθε η ώρα για το επόμενο ακόμα πιο τολμηρό βήμα. Η πρόταση που μας ανέπτυξε σήμερα ο κ. Καλογιάννης για τη δημιουργία τώρα μιας νέας ευρύτατης, ανεξάρτητης, δημοκρατικής εκλογικής συμμαχίας είναι η πραγματική διέξοδος  για την ανατροπή προσώπων αλλά κυρίως πολιτικών στο Δήμο της Λάρισας και αξίζει να έχει τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις και προτιμήσεις. Δεν θα ήθελα να επαναλάβω σήμερα τις ήδη δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αρκεστώ μόνο στην επισήμανση ότι σήμερα που το μνημόνιο και το ΔΝΤ καθώς και ο προσαρμοσμένος σε αυτά συγκεκριμένος «Καλλικράτης» ακουμπούν κυριολεκτικά πια κάθε Δήμο και τον προϋπολογισμό του (απ’ τον Οκτώβριο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι επιπτώσεις εξόφθαλμες ) οι δρόμοι όσων αναζητούν και αγωνίζονται για μια άλλη πορεία στην Τ.Α. με τους δρόμους όσων ανιχνεύουν μια άλλη πορεία για τη χώρα θα συναντηθούν. Εμείς και πάντα με σεβασμό στην αντίληψή μας για το διακριτό ρόλο των κομμάτων από αυτόν των αυτοδιοικητικών κινήσεων θα συμβάλλουμε ώστε ανεξάρτητα από διαφορετικές προσεγγίσεις σε άλλα ζητήματα οι δρόμοι αυτοί να συναντηθούν. Το μνημόνιο μας φέρνει πιο κοντά … για την ανατροπή του ! Και οι εκλογές του Νοεμβρίου ιδιαίτερα στους δήμους μπορούν να γίνουν καταλύτης για εξελίξεις προς μια διαφορετική πορεία τόσο των δήμων όσο και της χώρας και του λαού μας γενικότερα μακριά από τον «μονόδρομο» της τρόικας και όσων τη στηρίζουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ