Σίγουρα υποψήφιος και χωρίς χρίσμα ο Ντίνος Διαμάντος

Αποφασισμένος να διεκδικήσει το δήμο Λαρισαίων επικεφαλής ενός καθαρά αυτοδιοικητικού σχήματος, μακριά από κομματικά χρίσματα και στηρίξεις εμφανίστηκε και χθες ο κ. Ντίνος Διαμάντος, καλώντας τους πολίτες να κλείσουν την πόρτα στο παρελθόν, το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα και να στηρίξουν την προσπάθεια.

Στη δήλωσή του ο κ. Ντ. Διαμάντος αναφέρει: «Με συνείδηση και θάρρος απευθύνθηκα στους δημότες του νέου μετά τον Καλλικράτη Δήμου Λαρισαίων πριν τρεις μήνες, ανακοινώνοντας ευθύς εξαρχής την πρόθεσή μου να κατέλθω υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

Σήμερα, διατρανώνω την απόφασή μου αυτή να λάβω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ακόμη και χωρίς την κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, χωρίς μισόλογα, όντας μέλος της γνωστό και όχι απόκρυφο, χωρίς «στρουθοκαμηλισμούς», κατέθεσα την πρότασή μου για ένα «νέο ξεκίνημα ελπίδας» μέσα από ένα Αυτοδιοικητικό Κίνημα «Αδέσμευτο».

Είθισται, βέβαια, οι υποψήφιοι να επιδιώκουν να λαμβάνουν το «χρίσμα» από την κεντρική κομματική σκηνή. Άλλοι αντί αυτού, λαμβάνουν απλώς «στήριξη». Και κάποιοι, αφού τα λάβουν, ανειλικρινώς δηλώνουν στη συνέχεια, ότι αφήνουν στην άκρη την κομματική ταυτότητα, για να απευθυνθούν «υπερκομματικά» στο λαό.

Δεν θα παίξω με τις λέξεις, ούτε με την αλήθεια. Και ως εκ τούτου, δεν θα ισχυρισθώ ότι ένα «χρίσμα» δεν είναι χρήσιμο, από την άποψη των κομματικών μηχανισμών, που βοηθούν στη συλλογή ψήφων. Στοιχίζει, άλλωστε, και σε συναισθηματικό επίπεδο, για έναν άνθρωπο που κλήθηκε 12 μέρες πριν τις εκλογές να στηρίξει ένα κόμμα, «βάζοντας πλάτη» με την έκτακτη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Και δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου, αλλά κυρίως για τον κόσμο εκείνο, που εμπιστεύθηκε και επένδυσε για το μέλλον στο νέο πρόσωπο, και τώρα, βλέποντας μία άλλη, καταναγκαστική επιλογή, νιώθει τη διάψευση, πιθανόν και την απογοήτευση και την οργή, για μία «πολιτική επιλογή με το βλέμμα στο παρελθόν».

Όμως, ερωτώ με ευθύτητα τον κάθε ένα συμπολίτη – ψηφοφόρο:

– Θα αρκεστούμε για μία ακόμη φορά σε στερεοτυπικά σχήματα και λογικές καθεστωτισμού;

– Θα υποχωρήσουμε από τη δύναμη της αδράνειας και της επανάληψης χρόνιων τακτικών, που μας έχουν απογοητεύσει;

– Θα ξανασυμβιβαστούμεστην αναπαραγωγή μικρομέγαλων παραγοντισμών στο «σπίτι μας», στο δήμο μας, μόνο και μόνο επειδή, για «διλήμματα παλαιού τύπου» επιφυλασσόμαστε να επιχειρήσουμε τη Μεγάλη Ανατροπή;».

Το Κόμμα του «Κανένα» στις δημοσκοπήσεις και τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης άλλα πράγματα φανερώνει. Ότι ο κόσμος, δηλαδή Εμείς, διεκδικούμε για μας και τα παιδιά μας το Αυτονόητο. Την επεναγκατάσταση του Ήθους και της Διαφάνειας στην καθημερινότητά μας, την Ανάταση στο ηθικό και την ψυχολογία μας, το Τέρμα στις δοσοληψίες πίσω από κλειδωμένες για τον πολίτη πόρτες.

Από τις συνεχείς και αδιάλειπτες επαφές και διαλόγους μου με τους δημότες Λαρισαίους, συνειδητοποιώ καθημερινά ότι η υποψηφιότητά μου, με υπέρβαση των κομματικών ορίων, απελευθερώνει δυνάμεις συμπολιτών μου, που επί χρόνια προτιμούσαν να μένουν σπίτι τους, επειδή δεν τους εξέφραζε η έπαρση της καθεστωτικής εξουσίας και δεν τους ενέπνεε η εναλλαγή των κομμάτων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Δίνει τη δυνατότητα, να εκφράσουν αυθεντικά αυτό που αισθάνονται σήμερα και συνομολογούν στις καθημερινές τους κουβέντες και να επιλέξουν με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια για την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα σημαντικό μήνυμα σε αποδέκτες που επιτέλους, οφείλουν να αφουγκράζονται τις τοπικές κοινωνίες, και όχι απλά, να τις καλούν να «πληρώσουν το μάρμαρο».

Καλώ λοιπόν, να μας προσεγγίσουν οι Λαρισαίοι εκείνοι που επιλέγουν την Ανανέωση και την Εξυγίανση στο νέο Δήμο Λαρισαίων.

Απευθύνομαι στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που επιθυμούν να δώσουμε μαζί σάρκα σε έννοιες, όπως η ανατροφοδότηση του πολιτικού λόγου με τις μειλίχιες σκέψεις μας και τις απαράγραπτες διαχρονικές αρχές της Ελλάδας και της κοινωνίας της, και η συνδιαμόρφωση των αποφάσεων για έργα και δράσεις στην περιοχή μας, τη γειτονιά μας.

Εμψυχώνω και ευχαριστώ και όλους εκείνους, που δεν ενδίδουν σε «ηγεμονικές» πιέσεις και πειθαναγκασμούς απερχόμενων, για να διαλέξουν τη δήθεν σιγουριά «της πεπατημένης». Η όποια υποσχεσιολογία του μερικού και του μικρού δεν μπορεί να πείσει ότι μπορεί να λύσει το όλον και το μεγάλο που προσδοκά σήμερα στο σύνολό της η τοπική μας κοινωνία. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως ένας υποδεέστερος κομπάρσος και χειροκροτητής των δήθεν πρωταγωνιστών της τοπικής μας ιστορίας. Οι όποιοι «μηχανισμοί» είναι γνωστοί και τους αντιπαρέρχεται ο πολίτης που αντιστέκεται στο παλιό, που πιστεύει στο καινούργιο.

Ώρα από τις φωτογραφίες της «μάζας», να περάσουμε στην αδιαμεσολάβητη και συνεργατική σχέση με τον πολίτη. Ώρα για έμπνευση, ανάδραση και εγκαρδίωση, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τη σημερινή Κρίση, που, για κάθε κοινότητα πολιτών, έχει, δυστυχώς για τους υπαίτιους, ονοματεπώνυμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ