Λουκέτο θα μπει στην κεραμοποιία Βιοκεράλ

Η Νομαρχία Λάρισας ανακοινώνει ότι με απόφαση του Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού ανεστάλη η λειτουργία της κεραμοποιίας «TERRA A.E»  («ΒΙΟΚΕΡΑΛ») επειδή, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις δεν συμμορφώθηκε στο θέμα της ασφαλούς φύλαξης της λυματολάσπης που χρησιμοποιείται ως καύσιμο υλικό.

Ειδικότερα, η σχετική απόφαση του Νομάρχη αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της υπ’ αρ. Δ.Β./Φ.14.548/704/22-05-2002 άδειας λειτουργίας αόριστης διάρκειας της κεραμοποιίας TERRA A.E μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της με τους όρους της ΚΥΑ 161970/20-3-2009 έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης».

Η απόφαση του Νομάρχη ήλθε σε συνέχεια της εισήγησης του ΚΕΠΠΕ με την οποία είχε επιβληθεί και πρόστιμο συνολικού ύψους :

– 10.000 ευρώ, λόγω μη λειτουργίας των σακόφιλτρων

-70.000 ευρώ, λόγω μη ύπαρξης στεγασμένου χώρου για το πετ- κοκ και

-70.000 ευρώ λόγω μη ύπαρξης στεγασμένου χώρου για τη λυματολάσπη.

Ειδικά για το τελευταίο, η Νομαρχία Λάρισας έδωσε εύλογο χρονικό περιθώριο στην Επιχείρηση να συμμορφωθεί και να εκδώσει οικοδομική άδεια για εγκαταστάσεις στέγασης του πετ-κοκ.

Οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι δεν υπήρχε σοβαρή πρόοδος στις απαιτούμενες εργασίες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμο του εργοστασίου μέχρι νεωτέρας.

Ήδη η Νομαρχία Λάρισας κοινοποίησε την απόφαση στην Επιχείρηση με δικαστικό επιμελητή, ενώ, όπως προβλέπει ο Νόμος ζήτησε από τη ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της μονάδας. Η ΔΕΗ έδωσε περιθώριο στην Επιχείρηση μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και η απόφαση θα εκτελεστεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της επιχείρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ