Υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου ο Αθ. Νασίκας

Αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Τυρνάβου, επικεφαλής μιας ομάδας πολιτών από όλο το δήμο, στην οποία υπάρχει και η πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, εμφανίστηκε χθες ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Αθανάσιος Νασίκας, ανακοινώνοντας την κάθοδο στις εκλογές επικεφαλής της κίνησης «Συμμαχία Ανάπτυξης Δημιουργίας Διεκδίκησης».

Εχοντας στο πλευρό του και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θ. Κοκκινούλη, τον οποίο ευχαρίστησε και ευχήθηκε καλή επιτυχία αν αποφασίσει να είναι επικεφαλής συνδυασμού στο δήμο Νίκαιας, ο κ. Νασίκας, τόνισε ότι επιθυμεί τη στήριξη της ΝΔ αλλά όπως ανέφερε το κόμμα άργησε πολύ και ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού του δεν μπορούσαν να περιμένουν. Παράλληλα αναφερόμενος στην ύπαρξη και άλλων υποψηφίων από το χώρο της ΝΔ, τόνισε ότι από τις 7 Ιουνίου είχε προτείνει στο κόμμα να γίνουν προκριματικές εκλογές σε όλο το δήμο με τη συμμετοχή μελών, φίλων και απλών πολιτών χωρίς να γίνει δεκτή η πρότασή του. Πάντως αφού τόνισε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δώσει αλλού το χρίσμα τότε θα συζητήσει με τα στελέχη της παράταξής του τα νέα δεδομένα, αν και ξεκαθάρισε ότι τα χρίσματα τα δίνει ο λαός και όχι τα κόμματα.

«Στηριζόμαστε αυτή την ώρα από τους πολίτες. Αυτοί δίνουν χρίσματα, αυτοί εκλέγουν Δημάρχους, αυτοί είναι η δύναμη μας.

Σεβόμαστε τις θέσεις των κομμάτων, αλλά δεν φοβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία.

Καλούμε τους πολίτες να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους. Αυτοί να αποφασίσουν για αυτούς.

Ασφαλώς επιθυμούμε την στήριξη κομμάτων και πολιτικών κινημάτων. Θα συζητήσουμε μαζί τους όταν έρθει η ώρα και θα αξιολογηθούν από όλους μας οι προτάσεις και οι προθέσεις τους», τόνισε με νόημα.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο κ. Νασίκαας, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ξεκινάμε σήμερα την προσπάθεια μας να ξαναβάλουμε τον Δήμο Τυρνάβου σε πορεία ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε συνθήκες προόδου, όπως πράξαμε και στο παρελθόν για τους κατοίκους του Δήμου μας. Ξεκινάμε γιατί μας το ζητάνε οι πολίτες. Μας παροτρύνουν καθημερινά να ξανατολμήσουμε. Γιατί τώρα πλέον αναγνωρίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας το μεγάλο έργο που κάναμε τα 4 χρόνια που ήμασταν δημοτική αρχή.

Τώρα πλέον υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Ξεκινάμε γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν. Γιατί η κατάσταση όλων μας χειροτερεύει από μέρα σε μέρα και γιατί πιστεύουμε πως ετούτη την κρίσιμη ώρα πρέπει να είμαστε παρόντες».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κίνησή του ξεκινά για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο στον νέο Δήμο Τυρνάβου, να εμπνεύσει, να ενώσει, να διεκδικήσει μαζί με τους πολίτες ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

«Γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τα όσα θετικά του σχεδίου Καλλικράτης και να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που φαίνεται να είναι πολλά» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος και συνέχισε κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης του.

«Γνωρίζετε καλά πως τα τελευταία 30 χρόνια ήμασταν μπροστά στους αγώνες των αγροτών, κτηνοτρόφων, επαγγελματιών, συνταξιούχων, ανέργων και δεν δειλιάσαμε , δεν συμβιβαστήκαμε , δεν βολευτήκαμε.

Αποδείξαμε στην πορεία όλων αυτών των ετών πως ξέρουμε να διεκδικούμε με επιτυχία ανεξάρτητα αν η κεντρική εξουσία είναι της αρεσκείας μας ή όχι.

Αυτό είναι στάσης ζωής, αυτό μας καταξίωσε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μαζί σας.

Οι δημοτικές εκλογές είναι και πολιτικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εθνικές. Δεν εκλέγουμε πρωθυπουργούς, εκλέγουμε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο που να μπορεί να εργαστεί με θάρρος και αποτελεσματικότητα για το καλό του τόπου.

Η κρίση σας πιστεύουμε πως πρέπει να συμβαδίζει με το κοινό συμφέρον, με το ποιοι δηλαδή μπορούν καλύτερα.

Εμείς πιστεύουμε πως το αποδείξαμε.

Γι’ αυτό ξεκινάμε», σημείωσε με νόημα.

Επίσης διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι σαν δημοτική αρχή θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη φορά και ανέφερε:

«Οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου γνωρίζουν το έργο μας. Οι πολίτες του Δήμου Αμπελώνα γνωρίζουν την πορεία μας, τους αγώνες μας, γιατί με πολλούς από αυτούς, αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες αγωνιστήκαμε διπλά δίπλα δικαστήκαμε και καταδικαστήκαμε μαζί.

Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως τους αντικρίζουμε ταπεινά, ισότιμα και φιλικά.

Θέλουμε να γνωρίζουν πως αυτοί θα αποφασίσουν για τον τόπο τους. Ο Αντιδήμαρχος Αμπελώνα ανεξαρτήτως τι προβλέπει το σχέδιο Καλλικράτης θα έχει πρώτο και καταλυτικό ρόλο στον Δήμο του.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε επίσης τους παρέδρους και τα συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Αμπελώνα, πως θα έχουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους».

Κλείνοντας τη σύντομη παρουσίαση της υποψηφιότητας υπογράμμισε ότι ο ρόλος της κίνησής του είναι να ενώσει, να συνεργαστεί, να σχεδιάσει την ανάπτυξη του τόπου με μεγάλα έργα και να συντονίσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ